• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Van'da Ankara Bombacısı İçin Taziye Evi Kuruldu

Van'da Ankara Bombacısı İçin Taziye Evi Kuruldu
Ankara'da 28 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı gerçekleştiren Abdulbaki Sömer için Van'da taziye evi kuruldu. Taziyede konuşan Abi Sömer, fotoğrafın kardeşine ait olduğunu söyledi.

Ankara'da 28 kişinin öldüğü saldırıyı üstlenen TAK'ın ismini açıkladığı Abdulbaki Sömer (Sönmez) için Van'da taziye evi kuruldu. Taziyede konuşan Abi Nuri Sömer, fotoğrafın 2005 yılından sonra kayıplara karışan kardeşine ait olduğunu söyledi. PKK'nın bir kolu olan TAK, eylemcinin ismini Abdulbaki Sönmez diye açıklamıştı. Ancak ailenin soy isminin Sömer olduğu belirtildi.

DAVUTOĞLU AÇIKLAMIŞTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı, Suriye'den sızan YPG mensubu Salih Neccar'ın işlediğini açıklamıştı. Terör örgütü PKK'nın uzantısı TAK ise 3 gün sonra, saldırıyı, üyeleri Abdülbaki Sönmez'in gerçekleştirdiğini iddia etmişti. Bu açıklama üzerine Sömer'in Van'daki babası Musa Sömer soruşturma kapsamında Ankara'ya götürüldü. DNA örneği alınan Baba Sömer'in tanık olarak verdiği ifadede 'saldırgan' olarak yayınlanan fotoğraftaki kişinin oğlu olduğunu söylemişti.

"ONUN OLAYI YAPIP YAPMADIĞINI BİLMİYORUZ"

Diğer yandan dün öğle saatlerinde ailenin yaşadığı Van merkez ilçelerinden İpekyolu Şehit Fırat Mahallesi'nde taziye evi kuruldu. Sömer ailesi, Yukarı Esentepe Camii'nde kurulan taziye evinde başsağlığı dileklerini kabul etti. Kolonlara TAK'ın paylaştığı fotoğraflar asıldı. Aile adına taziyeleri kabul eden Abdulbaki Sömer'in abisi Nuri Sömer, "Fotoğraflardaki benim kardeşim. 1989 doğumlu. 2005 yılında kayboldu. Babam savcılığa kayboldu diye başvurdu. O günden beri hiç haber alamadık. Cenazesi daha gelmedi. Cenazeyi almak istiyoruz. Cenazenin nerede olduğunu bilmiyoruz. Daha başvuru yapmadık. Ama cenazeyi alacağız. Onun olayı yapıp yapmadığını tam bilmiyoruz." dedi.

"DNA TESTİ İLE KESİNLEŞECEK"

Babasının dün akşam ifade verdikten sonra Van'a geldiğini belirten abi Sömer, "Bugün yine babamı emniyetten aradılar. Gelmesini istediler. Şu an yine karakolda. Babam bir akşam orada kaldı. Ona çok iyi davranmışlar. Biraz rahatsızlığı var zaten. Emniyet babama ilk belirtilere göre o olduğunu söylemişler. Ama kesin bilgi DNA ile kesinleşecek." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim