• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Validen ‘Okulların Tatil Edilmesine’ Tepki

Validen ‘Okulların Tatil Edilmesine’ Tepki
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, okulların kar nedeniyle tatil edilmesinin kolaycılık olduğunu belirterek, "Okulları tatil edeyim diye dün gelen övgü dolu...

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, okulların kar nedeniyle tatil edilmesinin kolaycılık olduğunu belirterek, "Okulları tatil edeyim diye dün gelen övgü dolu mesajlar, gece saat 22.00'den sonra küfür dolu mesajlara dönüştü" dedi.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, vali yardımcıları ve kamu kurum müdürlerinin katılımıyla dün akşam polis evinde 2015 yılı değerlendirme toplantısı düzenlendi. Vali Tutulmaz, toplantıda kar yağışından dolayı okulların neden tatil edilmediği yönünde yöneltilen bir soruya, "Okulları tatil etmek mi doğru? Etmemek mi doğru? Tatil ettiğinizde performansınız mı artacak, etmediğinizde mi artacak? Buna ben cevap vereyim; benim görevim okulları açık tutmak, okulları kapatmak kolaycılıktır. Hemen 3 gün tatil edelim, o ne güzel, ne ala çocuklar gezsin oynasın. Biz çocukların okulda olmasını istiyoruz. Bu kar ortamı buz ortamı sadece Siirt'te olan bir şey de değil. Erzurum'un 6 ayı böyle, Kars'ın 6 ayı böyle, eğer kardan okul kapatılacaksa eğitim yapmamamız lazım. Böyle kolaycılığa kaçıyor. Çocukların bu gün okula gitmesi de bir eğitimin parçasıdır. Niye izcilik eğitim olur, dağın başına götürülen insanları orada bırakırlar, bu da onun bir parçası. Çocuk ileride zorlanacak ama başaracak. Ama biz hep kolayına kaçıyoruz. Okulların tatil edilmesi benim için kolaydır. 3 gün tatil ettim vereyim oh ne güzel, "vali baba büyüksün" diye durmadan bana mesajlar gelecek. Ben biliyorum dün bana övgü dolu mesajlar geliyordu saat 22.00'dan sonra küfür dolu mesajlara dönmeye başladı. Bugün okula gidenler hayat mücadelesine bir sıfır öne geçti evde kalanlara göre" diye konuştu.

OKULLARA TATİL VERİLDİ

Öte yandan, Siirt Valiliği sabah erken saatlerinde açıklama yaparak, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiği, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamilelerin de idari izinli sayılacağını duyurdu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim