• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Validen Diyarbakır Halkına Teşekkür

Validen Diyarbakır Halkına Teşekkür
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Bağlar ilçesinde yarın sabah saat 06.00'da sokağa çıkma yasağının kalkacağını belirterek, "Sokağa çıkma yasağı...

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Bağlar ilçesinde yarın sabah saat 06.00'da sokağa çıkma yasağının kalkacağını belirterek, "Sokağa çıkma yasağı ilan ettiğimiz bölgelerde sokağa çıkma yasağına titizlikle uyan halka ve barikat kurarak çukur oluşturan teröristlere destek vermeyen Diyarbakırlılara teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi'nde polis ekipleri ve askerlerle düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen mühimmatlar sergilendi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Spor Salonu'nda sergilenen mühimmatlara ilişkin Vali Hüseyin Aksoy basın açıklaması yaptı. Vali Aksoy, Bağlar ilçesinde süren operasyonlarda 1 polisin şehit olduğunu ve 16 polis memurunun yaralandığını belirterek, "10 bölücü örgüt mensubu etkisiz hale getirildi. 16'sı yaralı olmak üzere toplam 23 örgüt mensubu yakalandı. Operasyonlarda 50 barikat kaldırıldı, 10 çukur kapatıldı" dedi.

Vali Aksoy, arama tarama faaliyetleri sırasında çok sayıda mühimmatın ele geçirildiğini ifade ederek, "10 adet roketatar silahı, 440 adet roketatar mühimmatı, 81 adet uzun namlulu silah, 290 adet uzun namlulu silaha ait şarjör, 120 bin 70 adet uzun namlulu silaha ait fişek, 1 tabanca, 2 adet şarjör, 90 adet el bombası, 22 adet 20 litre bidonlara hazırlanmış el yapımı bomba, 17 bin 875 kilogram bomba yapımında kullanılan malzeme, 5 adet cep telefonu, 2 adet kamera, 2 adet tüfek dürbünü, 22 adet hücum yeleği, 15 adet kütüklük, çok sayıda sağlık, inşaat malzemesi ve bir miktar esrar maddesi ele geçirilmiştir" diye konuştu.

"NEVRUZ'UN GÜVENLİ GEÇMESİ İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİR ALINMIŞTIR"

Yarın kutlanacak olan Nevruz Bayramı'na ilişkin de konuşan Vali Aksoy, Orta Asya'dan Balkanlar'a kadar olan coğrafi bölgelerde birçok topluluk tarafından Nevruz Bayramı'nın kutlandığını hatırlattı. Aksoy, "Kentte de toplantı ve gösteri yürüyüşleri kapsamında kutlama komitesi tarafından bizlere müracaatta bulunuldu. Valilik olarak ilgili birimlerle istişare halinde değerlendirme yaptık. Nevruz'un kutlanmasına izin verdik. Amacımız Nevruz'u şenlik havası içerisinde kutlamaktır. Bu amaçla güvenlik görevlileri tarafından her türlü tedbir alınmıştır. Özellikle Diyarbakır'da Nevruz'un güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için 5 bin 205 personel görevlendirilmiştir. Bunun bin 169'u İçişleri Bakanlığı'nca talep edilmek üzere diğer illerden Diyarbakır'a gönderilen personellerdir. Özellikle Nevruz'un sağduyulu bir şekilde kutlanması hepimizin amacıdır. Diyarbakır'ın ve ülkenin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu anlamda herkesin sağduyu içerisinde kutlamasını temenni ediyorum. Bugünden itibaren bu bayramı kutlayan herkesin bayramını kutluyorum. Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum. Sokağa çıkma yasağı ilan ettiğimiz bölgelerde sokağa çıkma yasağına titizlikle uyan halka ve barikat kurarak çukur oluşturan teröristlere destek vermeyen Diyarbakırlılara teşekkürlerimi sunuyorum. Terörle mücadelede hep birlikte mücadele ettiğimizde bunu sonlandıracağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"SUR'DA BİR TERÖRİST SAĞ YAKALANDI"

Operasyonların 103'ncü gününde sona erdiği ancak arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü merkez Sur ilçesindeki son durumu da aktaran Vali Aksoy, şöyle konuştu:

"Arama tarama faaliyetleri devam ediyor ve bugün itibariyle bir terörist sağ olarak ele geçirildi. 3 terörist ise çatışma çıkması sonucu ölü olarak ele geçirildi. Daha önce öldüğü değerlendirilen 2 teröristin cenazesine ulaşıldı. Kaynartepe'de ise yarın sabah 06.00'da ise yasak kalkacaktır. Okullar açılacak ve öğrencilerimiz okullarına gelecektir."

Validen Diyarbakır Halkına Teşekkür

Validen Diyarbakır Halkına Teşekkür

Validen Diyarbakır Halkına Teşekkür

Validen Diyarbakır Halkına Teşekkür

Validen Diyarbakır Halkına Teşekkür

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim