• BIST 9852.96
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Vali Zorluoğlu tarihi Harput Mahallesi sakinleri ile biraraya geldi

Vali Zorluoğlu tarihi Harput Mahallesi sakinleri ile biraraya geldi
Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, tarihi Harput Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, tarihi Harput Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Zorluoğlu, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Diyanet Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Celal Sürgeç, Harput Muhtarı Zülfü Demirpolat ile Harput Mahallesi sakinleri katıldı.

Harput'un meseleleriyle özel olarak ilgilendiğini belirten Vali Zorluoğlu, şunları kaydetti: "Daha önceleri de Harput'un Elazığ ve ülkemiz için önemini değişik vesilelerle paylaşmıştım. Göreve başladığım günden bu yana Harput'un meseleleri ile özel olarak ilgilenmeye çalışmaktayım. Harput'un geçmişteki parlak dönemlerine yeniden dönmesi için gayret göstereceğiz. Bu sadece Valiliğin gayretleri ile olabilecek bir durum değildir. Bunun gerçekleşmesi için bütün kamu kurumlarının, özel sektörün ve sivil toplum örgütlerinin birlikte çalışarak başarabilecekleri bir meseledir. Harput'a bugüne kadar bir şey yapılmadı demek bizden önceki insanlara haksızlık olur. Ben Elazığ'da göreve başlamadan 20 yıl kadar önce de Harput'u görmüştüm, o günden bu yana önemli bazı işlerin yapıldığını söylemek lazımdır. Restorasyon faaliyetleri ile bazı camiler, türbelerin yenilenerek turizme kazandırılmış olması buna örnektir."

Kalkınma Bakanlığı'nın, Cazibe Merkezleri Programı içerisine Elazığ'ın da alındığını hatırlatan Vali Zorluoğlu, Cazibe Merkezi Projesi kapsamında Harput ile alakalı önemli bir projenin Bakanlığa sunulduğunu, Bakanlık'tan sağlanacak kaynakla Harput'a önemli yatırımların yapılacağını söyledi.

Vali Zorluoğlu tarihi Harput Mahallesi sakinleri ile biraraya geldi

Vali Zorluoğlu tarihi Harput Mahallesi sakinleri ile biraraya geldi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim