• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Vali Zorluoğlu Çalışan Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Vali Zorluoğlu Çalışan Gazetecilerle Bir Araya Geldi
Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu kentteki çalışan gazetecilerle bir araya geldi.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu kentteki çalışan gazetecilerle bir araya geldi.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu kentteki medya kuruluşlarında görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerle sohbet eden Vali Zorluoğlu, basın mensuplarıyla bir araya gelmekten memnun olduğunu ifade etti. Amacının medyanın yükünü çeken gazetecilerle bir araya gelmek olduğunu dile getiren Zorluoğlu, "Bugün geldiğimiz ilk günden itibaren bizleri bütün programlarda yakından takip eden genç basın emekçilerimizle beraber bir kahvaltı programında bir araya geldik. Kendileriyle sohbet etme imkanı bulduk. Basın mensubu arkadaşlarımızla bir araya gelmekten memnun oldum" dedi.

Elazığ'ın ülke için önemli bir kent olduğunu belirten Zorluoğlu, kentin özellikle milli ve manevi değerlerin çok yoğun yaşandığı, muhafaza edildiği ve önemsendiği bir şehir olduğunu söyledi.

"ELAZIĞ'DA GÖÇLERİN ENGELLENMESİ LAZIM"

Elazığ'ın teröre karşı dimdik ayakta durabildiğini, teröre ve teröriste asla taviz vermemiş bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Zorluoğlu, "Bu bakımdan Türkiye'de çok önemsenen ve önem verilen bir şehirdir. Elazığ'daki bu anlayışın, yapının ve sosyal yapının muhafaza edilmesi lazım. O nedenle de Elazığ'ın artık dışarıya göç vermemesi ve oluşan göçün engellenmesi lazımdır. Bu göçün engellenebilmesi için bazı ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor ve bunlarda yapılıyor. Bunlardan bir tanesi de Uluova Sulama Projesi'dir. Bu proje gerçekten Elazığ için ciddi önemi olan bir projedir. Yaklaşık 23 bin hektarlık bir alanın birkaç sene içerisinde suyla buluşması demektir. Elazığ'da tarımın ciddi anlamda artması demektir. İnsanların tarımla ve toprağıyla tekrar buluşması demektir. Bu şekilde göçü de önlemeye ciddi katkı yapacak projedir" diye konuştu.

"KİLİ EĞİTİM YANLIŞ BİR UYGULAMA"

Elazığ'ın eğitimi hakkında bilgi veren Zorluoğlu, "Eğitimde ilimizin 70. sıraların üzerinde olduğuna ve çok geride kaldığına dair bazı rivayetler duyuyoruz. Ama bu bizim eğitim camiamıza ve öğretmenlerimize ve bize haksızlıktır. Böyle bir durum söz konusu değildir. Elazığ asla eğitimde 70. Sıralarda değil ve Türkiye ortalamasının üzerindedir. İlk 40 içerisindedir. Elazığ'da biz 2023 hedefi olarak bütün okullarımızda tam gün eğitime geçme hedefi koyduk. İkili eğitim çoğu okulumuzda yapılıyor. Küçük çocuklar sabahları 6.30'da servislerle uyuklar vaziyette okula gidiyorlar. Belki saat 9 kadar uyanamıyorlar ve ders dinlemiyorlar. Öğleden sonra okula başlayanlarda akşam geç saatlerde evlerine ulaşıyorlar. Bu eğitim alanında kabul edilebilir bir durum değil. Bu sorun sade Elazığ'da değil tüm Türkiye'de sorundur. Yapacağımız yarımlarda Elazığ'da tam gün eğitime geçileceğimizi planladık" ifadelerinde bulundu.

"BUTİK HASTANELER YAPILACAK"

Sağlık konusunda yapılan ve yapılacak olan yatırımlara değinen Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Bu kış salgın hastalıklar çok oldu. Hastanemizin ve Üniversite Hastanemizin acil bölümünde ciddi yoğunluklar yaşandı ve bazı şikayetler oldu. Eğitim Araştırma Hastanesinin acil bölümünde bir yer sorunu vardı. Şimdi çözüldü daha geniş yeni bir bölüme geçiş sağlandı. Şuanda ki acildeki yoğunluk büyük oranda çözüldü. Yine yoğun bakımda yatak konusunda eksiklikler vardı. Yatak sayısı da yeni yatırımların hizmete girmesiyle 2 katına çıktı. Eski Harput Devlet Hastanesini Eğitim Araştırma ile birleştirmiştik ve Harput Devlet Hastanesi'ni de çocuk acil ve kadın doğum hastanesi yaptık. Elazığ'da sağlık kurumlar hep şehrin doğusunda yer alıyor. Batıda yaşayan bir insanın hastaneye gidebilmesi için bayağı bir mesafe kat etmesi gerekiyor. Şehrin batı kısmında birkaç noktada temel sağlık hizmetler verebilecek, tahliller yapabilecek, butik birkaç tane hastane yapmak istiyoruz. Birkaç yer kiralayıp bunu kısa zamanda hayata geçirmek istiyoruz. Basit ama çok sayıda insanın etkilendiği hastalıklarda şehrin bir tarafından kalkıp diğer tarafına gitmesini engelleyecek çalışmamız önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz."

"55 MİLYONLUK TURİZM PROJESİ"

Son zamanlarda yaşanan terör olaylarının Elazığ'ın turizm potansiyelini de etkilediği aktaran Zorluoğlu, "Terör hadiseleri maalesef ülkemizde bütün yerleri olduğu gibi ilimizi de olumsuz şekilde etkilemiştir. Geçen yıl gelen turist sayısı bir sene öncesine göre azalmıştır. Devletimizi terörle mücadelede kararlıdır ve kısa zamanda sonuçlandıracağız. Ülkemizi terörden temizleyeceğiz. İlimiz yine bu sene dışarıdan eskisinden daha fazla bir turist çeker. Turizmle olarak da yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Özellikle Harput ölçeğinde çalışmalarımız var. Valilik ve özel idare olarak bu sene birkaç tane daha Harput konağı inşa edip hizmete sokacağız. Cazibe merkezleri projesi kapsamında 55 milyon civarında tutarı olan bir projeyi de kalkınma bakanlığımıza gönderdik ve kabul gördü. İlimiz cazibe merkezleri programı kapsamında 8 ilden birisidir. Biz bu kapsamda önceliği Harput'a verdik" dedi.

Hazar Gölü ve Hazarbaba Kayak Merkezi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Zorluoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hazar Gölü olarak da ciddi çalışma içerisindeyiz. En son Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Hazar Gölü civarının bir bölü 5 bin ve bir bölü binlik imar planları yapma konusunda yetki istedik ve kısa zamanda bize gelecek. Özel idare marifetiyle Hazar Gölü etrafını süratle tamamlayacağız. Hazarbaba Kayak Merkezi 1990'ların sonunda yerel imkanlarla yapılmış bir yer ve ciddi bir yatırım yok. Hatta yolu bile şuanda kadar yapımlı değil. İlk etapta bu sene Hazarbaba'nın yolunu dokuya uygun bir şekilde yapmak. Akabinde de orada gerçekten bir kış turizme hizmet verecek seviyeye getirmek ve bazı tesislerin yapılması için yatırımcılarla görüşüyoruz."

Vali Zorluoğlu Çalışan Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Vali Zorluoğlu Çalışan Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Vali Zorluoğlu Çalışan Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim