• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Vali Yavuz’dan Öğrencilere Terör Uyarısı

Vali Yavuz’dan Öğrencilere Terör Uyarısı
Muş Valisi Seddar Yavuz, Korkut Çok Programlı Lisesi (ÇPL) öğrencileriyle bir araya gelerek, "Bu bölgenin gençlerine tuzak kuran hainler 13-15 yaşındaki...

Muş Valisi Seddar Yavuz, Korkut Çok Programlı Lisesi (ÇPL) öğrencileriyle bir araya gelerek, "Bu bölgenin gençlerine tuzak kuran hainler 13-15 yaşındaki çocuklara silah eğitimi yaparak ölüme gönderiyor" dedi.

Vali Seddar Yavuz, Korkut ÇPL öğrencileriyle kariyer günleri kapsamında bir araya gelerek terör eylemlerine karşı uyarılarda bulundu. Okulun konferans salonunda bir konuşma yapan Yavuz, terör örgütünün öğrencilere vaat ettiklerinin kan, gözyaşı ve ölüm olduğunu söyledi. Kendi çocuklarını bale kurslarına gönderenlerin başkalarının çocuklarını dağa çıkarma peşinde olduğunu ifade eden Vali Yavuz, "Şimdi Sur'da hendek kazanlar, insanların çocuklarının evlerinin tüm bölgelerine bomba yerleştirir daha sonra da; "devlet katliam yapıyor" diye burada propaganda yapar. Siz hendekleri kazarsanız, gençleri, çocukları dağa kaçırırsanız, hele hele yabancı istihbarat elemanlarını oraya getirip de oradaki insanların hayatlarına müdahale ederseniz, bugün ne idüğü belli olmayan birçok yabancı istihbarat elemanı burada gezer" dedi.

Yabancı ajanların Sur, Cizre, Nusaybin, İdil ve Derik'te cirit attığını anlatan Yavuz, şunları söyledi:

"Ne zamandan beri Müslüman Kürtler, Türkiye düşmanlarıyla iş birliği yapmaya başladı? Bulanıklılar, çocuklarını hâlâ Rusla korkutuyor. Kendi çocuklarını bale kursuna gönderenler, Malazgirt'teki, Bulanık'taki, Varto'daki, Korkut'un köylerindeki çocukları dağa göndermenin hesabını yapıyor. Madem o kadar namuslusunuz, kendi çocuğunuzu dağa gönderin. Kendi çocuğunu göndermeyenler, kendi çocuğuna bale kursu verenler toplumu sokağa çağırıyor."

Kobani'de 52 Kürt'ün öldürüldüğünü kaydeden Vali Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sokakta ne yapacaksınız peki? Ne yapmayı planlıyorsunuz sokakta? Bakın Kobani dediler değil mi? Siz buradaydınız. Kobani dediklerinde kim öldü bu şehir de? Türkiye'de kim öldü? 52 Kürt öldü. Kobani Kobani dediler, 52 Kürt öldürdüler. Malazgirt', Bulanık ve Varto'yu yaktılar. Kur'an kursunu yaktılar, müftülüğü yaktılar, müftülüğün arabasını yaktılar. Siz nasıl Müslümansınız gelip müftülüğü yakarsınız, Kur'an kursunu yakarsınız. Nasıl bir Kürtsünüz, Kürtleri katlediyorsunuz ve utanmadan bir de dönüp bu katliamları devletin yaptığını söylüyorsunuz. Siz evinizin önüne hendek kazılmasını ister misiniz? Bomba döşenmesini ister misiniz? Kardeşinizin, annenizin, o bombaların arasından geçmelerini ister misiniz? Arzu eder misiniz? Bence hiç kimsenin bunu arzu ettiğini düşünmüyorum. Sur'dan kaçanların hiçbiri Doğu'ya kaçmıyor, Batı'ya kaçıyor. Madem Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Kürtleri katlediyor da niye Kürtler hep batıya kaçıyor? Eskişehir, İzmir, İstanbul, Adana ve Mersin'e bu saydıklarımı çoğaltabiliriz. Devlet onları öldürecek olsa orada daha kolay öldürür. Biz insanı yaşatıyoruz."

Vali Yavuz’dan Öğrencilere Terör Uyarısı

Vali Yavuz’dan Öğrencilere Terör Uyarısı

Vali Yavuz’dan Öğrencilere Terör Uyarısı

Vali Yavuz’dan Öğrencilere Terör Uyarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim