• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Vali Yavuz’dan Aday Öğretmenlere Uyarı

Vali Yavuz’dan Aday Öğretmenlere Uyarı
MUŞ (İHA) – Muş Valisi Seddar Yavuz, öğrencilerin en iyi şekilde yetiştirilmesi için gayretle hizmet edilmesi gerektiğini söyledi.

MUŞ (İHA) – Muş Valisi Seddar Yavuz, öğrencilerin en iyi şekilde yetiştirilmesi için gayretle hizmet edilmesi gerektiğini söyledi.

Şubat ayında Muş'a atanan ve stajyer olarak görev yapan aday öğretmenlere yönelik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin konferans salonunda düzenlenen yetiştirme kursuna, Vali Seddar Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan da katıldı. Aday öğretmenlere hitap eden Vali Yavuz, öğrencilerin en iyi şekilde yetiştirilmesi için gayretle hizmet edilmesi gerektiğini söyledi. Hiçbir öğretmenin öğrencilere ideoloji ve siyasi görüşünü empoze etme hakkının olmadığını ifade eden Yavuz, şöyle konuştu: "Eğer bu ülkede 30 bin, 40 bin insan hayatını kaybetmişse, siz atacağınız her adımı sadece burada radikal Kürtçülere, terör unsurlarını değerlendirerek adım atamazsınız. Ülkenin tamamını düşünerek adım atmanız gerekmektedir. Aksi takdirde siz toplumsal barışı yok edersiniz. Nitekim barış sürecinde bakın, bu devlet ve bu toplum kan içti, ama kızılcık şerbetini içtiğini söyledi. Öylesine haylazlık, öylesine uğursuzluk, bütün sokakları sardı ki, insanlar buna rağmen dedi ki "yeter ki kardeşlik olsun, yeter ki bu ülkede huzur olsun" diye sinesine çekti."

"ALÇAK BİR PROPAGANDAYI YAYDILAR"

Bölgede yaşanan terör olaylarına ilişkin örnek vererek vatandaşların yaşadıkları sıkıntılara değinen Vali Yavuz, "Ama hepiniz gördünüz, Varto da gördü. Sokakları kazıp bomba döşediler, ondan sonra da biz müdahale ettiğimizde "siviller katlediliyor" diyenler alçak bir zihniyeti, alçak bir propagandayı yaydı" ifadelerini kullandı.

"BOMBA DÖŞERSENİZ, O BOMBAYI BEYNİNİZDE PATLATMAK BİZİM GÖREVİMİZ"

Terör örgütünün hendek kazıp bomba döşediğini hatırlatan Vali Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Muş'ta niye bir şey yapmıyoruz? Var mı Muş'ta bir şey? Sizi her dakika polis mi durduruyor? Yok. Bak günlük yaşamımızı gayet güzel sürdürüyoruz. Ama siz kazarsanız hendekleri, bombalar döşerseniz, o bombaları beyninizde patlatmak bizim görevimiz zaten. Bizim vatandaşı korumak gibi mükellefimiz var. Efendim, "devlet şefkat göstersin." Olur, nasıl şefkat gösterelim? Eline silah almış beni katledecek bir insana hangi şefkati gösterebilirsiniz?"

Yaşanan terör olaylarından dolayı bölgedeki vatandaşların batıya göç etmek zorunda kaldığını vurgulayan Vali Yavuz, şunları söyledi:

"Bu hainler diyor ki; "Devlet, Sur, Cizre, Nusaybin, İdil ve Derik'te Kürtleri katlediyor." Biz Kürtleri katlediyorsak Kürtler niye batıya kaçıyor ya? Akıllı uslu bir adam çıkıp bana cevap versin, siz bu bölgenin insanısınız çoğunuz, madem bu devlet hakikaten Kürtleri katlediyor, peki bu Kürtler nasıl oluyor da Kürtlerin yoğun yaşadığı yerlere kaçmıyor da Türklerin yoğun yaşadığı yerlere kaçıyor"

Yapılan konuşmaların ardından seminere geçildi.

Vali Yavuz’dan Aday Öğretmenlere Uyarı

Vali Yavuz’dan Aday Öğretmenlere Uyarı

Vali Yavuz’dan Aday Öğretmenlere Uyarı

Vali Yavuz’dan Aday Öğretmenlere Uyarı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim