• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Vali Yavuz’dan 18 Mart Mesajı

Vali Yavuz’dan 18 Mart Mesajı
Muş Valisi Seddar Yavuz, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Muş Valisi Seddar Yavuz, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Çanakkale'de aziz milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan birinin yazıldığını ifade eden Vali Seddar Yavuz, Çanakkale'nin tarihten silinmek istenene, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl koruduğunu gösteren, kader birliği etmiş dili, rengi, etnik kökeni farklı vatan evlatlarının şehit düştüğü yer olduğunu belirtti. Vali Yavuz, "18 Mart, Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin, milletimizin esir edilemeyeceğinin ve vatanımızı parçalanmayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür. İşte bu sebepledir ki 18 Mart, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 27 Haziran 2002 tarihinde 4768 sayılı yasa ile Şehitler Günü kabul edilmiştir. Şanlı Çanakkale Zaferinin 101. yılında hepimizin özellikle yeni neslimizin alması gereken büyük dersler, çok önemli ibret vesikaları vardır. Tarihini bilmeyen, tarihine sahip çıkmayanlar böylesine büyük zaferleri kazanamazlar. Bizler başta kendimiz olmak üzere bizleri büyük bir millet yapan unsurları çok iyi bilmek durumundayız. Aziz ecdadımızın karadan gemileri yürüttüğünü, üç kıtada yüzlerce yıl barış ve huzurla hükmettiğini, yeri geldiğinde de Çanakkale'de, Dumlupınar'da nice destanlar yazdığını bir an bile unutmamalı, büyük ve şanlı tarihimizden aldığımız güç ile yeniden büyük ve güçlü Türkiye için yolumuza devam etmeliyiz" ifadelerine yer verdi.

"Dün olduğu gibi bugün de aziz vatanımız ve üzerimizde dalgalanan şanlı ay yıldızlı bayrağımız için şehit düşen vatan evlatlarının aileleri, yakınları ve gazilerimiz, milletimize bırakılan birer emanettirler. Bu emanete sahip çıkmak bizlerin en birinci görevlerindendir" diyen Yavuz şunları kaydetti:

"Aziz milletimizin kodlarına işlemiş olan bu vatan, millet ve bayrak sevgisi son zamanlarda ülkemizin içinde meydana gelen terör olayları ve bazı menfur olaylarda halkımızın dün Çanakkale'de olduğu gibi, bu günde aynı ruh ve inançla güvenlik güçleri ile, devleti ile tek vücut olması bunun en bariz kanıtıdır. Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin, bilâkis onlar diridirler. Fakat siz farkında değilsiniz" buyruluyor. İnanıyoruz ki onlar aramızdalar yanı başımızdalar. Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatanları, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden, bazıları da mezar taşı olmadan ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim