• BIST 9771.79
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Vali Yavuz’dan 10 Ocak Mesajı

Vali Yavuz’dan 10 Ocak Mesajı
Muş Valisi Seddar Yavuz, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" ile "10 Ocak İdareciler Günü" münasebetiyle birer mesaj yayımladı.

Muş Valisi Seddar Yavuz, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" ile "10 Ocak İdareciler Günü" münasebetiyle birer mesaj yayımladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajında, gazeteciliğin önemine vurgu yapan Vali Seddar Yavuz, gazetecinin, gazetecilik mesleğinin etik ilkelerine uymadıkça gazeteci olamayacağını belirtti. Yavuz; "Basın ve yayın organlarında haberlerin oluşturulmasında, araştırılmasında, yayınlanmasında görev alan kişilere gazeteci denir ancak; gazeteci, gazetecilik mesleğinin etik ilkelerine uymadıkça gazeteci olamaz. Gazeteci, kulaktan dolma haber yazmaz, karalama, şantaj yapmaz, yalan haber yazmaz, kışkırtıcı ve ayrımcı dil kullanmaz ise gazeteci olur" dedi.

Gazeteciliğin, demokratik toplumlarda devleti denetleyen güç olarak kamu görevini ifa ettiğini dile getiren Vali Yavuz, "Nitekim Gazi Mustafa Kemal, "Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın, başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir" sözleriyle bu mesleğin önemini dile getirmiştir. Kalemini halk adına ve halk için kullanarak, ilkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen değerli gazetecilerimizin ve basın mensuplarımızın mesleklerinde uzun yıllar sağlık ve esenlik içinde çalışmalarını diliyor ve "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

10 Ocak İdareciler Günü mesajında da, mülki idare amirliğinin ülkemizin her köşesinde devleti ve hükümeti temsil etme şeref ve onuruna sahip bir meslek olduğunu dile getiren Yavuz; "Mülki idarecilik mesleğinin en önemli amacı, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını zamanında, onları rahatsız etmeden giderebilmek, adaletli olabilmek, devletimizin şefkat elini ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine en ücra köşesine uzatabilmektir. Bu mesleği icra eden hak ve adalet bilincini kendisine şiar edinen idarecilerimiz; kamu hizmetlerinin vatandaşa ulaşmasında ve devlet politikalarının başarıyla uygulanmasında, insan odaklı yönetim anlayışı ile devletle millet, kurumlarla vatandaşlarımız arasında bir köprü vazifesi görmekte, açık ve şeffaf kamu yönetimi anlayışı ile halkla birlikte, halk için emek sarf etmektedirler. Bu duygu ve düşünceler ile gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden halkın hizmetinde olan tüm idarecilerimizin "10 Ocak İdareciler Günü'nü yürekten kutlar, kendilerine sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim. Ayrıca vali ve kaymakam eşlerinin de gösterdikleri büyük fedakârlıklar için şahsım ve meslektaşlarım adına teşekkürü bir borç bilirim" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim