• BIST 9887.51
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Vali Şerif Yılmaz: Denetlemenin Mesaisi Olmaz

Vali Şerif Yılmaz: Denetlemenin Mesaisi Olmaz
Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, hiç bir denetleme ekibinin mesai mefumunun olmadığını ifade etti.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, hiç bir denetleme ekibinin mesai mefumunun olmadığını ifade etti.

Kütahya İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu'nun ilk toplantısı Kütahya Valisi Şerif Yılmaz başkanlığında yapıldı.

alilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Galip Gültekin, Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, DSİ Eskişehir 3. Bölge Müdürü Hayrettin Baysal, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, kurul üyesi kurumların müdür ve yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Şerif Yılmaz İl Su Yönetim Kurulu hakkında bilgiler verdi, kuruluş amacını anlattı. Vali Yılmaz, "Daha önce İl Taşkın Koordinasyon Kurulu adını taşıyan ancak Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu adını alan toplantının ilkini gerçekleştiriyoruz. İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu su kaynaklarının bütüncül havza yönetimi anlayışı çerçevesinde korunması için gereken tedbirleri belirlemek, etkili bir su yönetimi için sektörler arası koordinasyonu, işbirliğini ve su yatırımlarının hızlandırılmasını sağlamak, ulusal ve uluslararası belgelerde yer alan hedeflerin gerçekleştirilmesi için strateji, plan ve politika geliştirmek, havza planlarında kamu kurum ve kuruluşlarınca yerine getirilmesi gereken hususların uygulanmasını değerlendirmek, üst düzeyde koordinasyonu ve işbirliğini sağlamak üzere kurulmuştur" dedi.

Bilinçli kullanım ve bilinçli yönetim vurgusu yapan Vali Yılmaz,"Bir takım kötü olayları yaşadıktan sonra ahlamanın manası yok. Bu sebeple tedbirleri önceden almalıyız. Su tüm canlıları ilgilendiren hayati bir konu.Su zengini bir ülke de değiliz. Bilinçli kullanımla birlikte bilinçli denetimler gerçekleştirilmeli. Rutin denetlemelerin hiçbir faydası olmaz. Bu yüzden denetleme heyeti için mesai kavramı olmamalıdır" diye konuştu.

Toplantı taşkın koruma konusunda alınması gereken tedbirlerin görüşülmesiyle sona erdi.(EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim