• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 15 °C

Vali Şahin: Karamsar olmayın

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileriyle "Kariyer İnsanı" başlıklı söyleşide özlü sözlerden yola çıkarak hayata dair öneriler verdi.

Vali Şahin, karamsar olmadan hep çalışılması gerektiğini vurgulayarak, "Hep pozitif olun, hayata negatif bakanların başarılı olması güçtür" dedi.

Giresun Valisi, Mevlana'dan söz açarak şöyle konuştu: "Mevlana, gündüzleri gülle uğraşan, geceleri de gülle uğraşır. Gündüzleri dikenle uğraşan geceleyin dikenle uğraşır demiş. Ama dostluğun da hayata pozitif bakmakta çok önemli bir tarafı vardır. Ünlü Alman düşünür Goethe, Allah kardeşlerimi ve insanlığı yarattı ama dostlarımı ben buldum demiş. Toplumda olumlu olmanın bir tarafı da çok dostluluktan geçer."

Üniversite öğrencilerine başarının ipuçlarını veren Dursun Ali Şahin şu önerilerde bulundu:

1. Yalan söyleme. Tarihe bakarsak, Moğollar yalan söyleyenleri idam etmişlerdir.
1. Gevezelik etmeyin, az ve öz konuşun.
2. Abartmayın; sanki haritada bir deniz görüp de denizin içinde boğulmayın.
3. Dedikodudan uzak kalın, başkalarının hakkında konuşmayın.
4. Karşınızdaki insanı küçümsemeyin, sakın onunla alay etmeyin.
5. Argo konuşmayın.
6. Tevazu ve zarafeti elden bırakmayın.
7. Yüksek sesle değil, alçak sesle konuşun.

Üniversite öğrencilerinin başarılı olabilmeleri için sürekli okumaları gerektiğini anlatan vali Şahin, "Atatürk 3 bin 397 kitap okumuştur, Atatürk okuduğu kitapları çeşitli renkteki kalemlerle çizmiştir. Japonya'da kaldığım yıllarda, Japon insanının çok okuduğuna tanıklık ettim. 15 dakika süren yolculuklarda bile okuyorlardı. Kırmızı ışıkta duran taksi şoförünün okuduğunu görünce çok şaşırmıştım. Osmanlı padişahlarından Yavuz Sultan Selim, Mısır seferine giderken bir deve yükü kitabı da beraberinde götürmüştü," diye konuştu.

Herkesle aynı seviyede konuşmanın yarar sağlamayacağını vurgulayan Vali Dursun Ali Şahin şu örneği anlattı:

"Bir profesör konferans vermek için salona girer ama onu sadece bir kişi beklemektedir. O tek kişiye giderek konferansı verip veremeyeceğini sorar. Adam da ben basit bir adamım, sabah on at beslerim, on attan dokuzunu göremezsem birini yine de beslerim demiş. Sonra profesör uzun uzun anlatmış. Konferansın bitiminde söyleşinin nasıl olduğunu sormuş, adam da ben basit bir adamım demiş yine ve sözlerini bitirirken, atlarımdan dokuzunu göremezsem, birini yine beslerim ama dokuzuna vereceğim yemi ona yedirmem" dedi.

İSTANBUL HABER AJANSI

 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim