• BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Vali Köşger,"önemli bir grup ilçe kırsalından temizlendi"

Vali Köşger,"önemli bir grup ilçe kırsalından temizlendi"
Bingöl'ün Genç ilçesinde muhtarlarla bir araya gelen Vali Yavuz Selim Köşger, "Silahla, mühimmatla her yeri doldurmuşlar. Çözüm sürecini tam tersi bir...

Bingöl'ün Genç ilçesinde muhtarlarla bir araya gelen Vali Yavuz Selim Köşger, "Silahla, mühimmatla her yeri doldurmuşlar. Çözüm sürecini tam tersi bir şekilde değerlendirmişler. Hepsi de şimdi tek tek bulunup imha ediliyor" dedi.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer ve İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ile Genç ilçesinde çeşitli temaslarda bulundu.

İlk olarak Genç Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Köşger, Kaymakam Hasan Hüseyin Vural'dan ilçede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Vali Köşger, kaymakamlık ziyaretinin ardından 63 köy muhtarının katılımıyla Genç Kültür Merkezi'nde toplantı düzenlendi.

Son dönemde güvenlik güçlerimizin yaptığı operasyonlarla şuan kimlikleri tam olarak tespit edilmese de Genç ilçemize sıkıntı verdiklerini düşündüğümüz isimlerinde içinde olduğu önemli bir grup ilçe kırsalından temizlendiğini ifade eden Vali Selim Köşger, "Çok şükür onun vermiş olduğu bir rahatlama ile sizlerin huzuruna rahatça gelmiş bulunuyoruz. Şunu herkesin bilmesini isteriz, bu millet, bu devlet kendi vatandaşına karşı her zaman şefkatlidir. Vatandaşlık bağıyla ülkesine, milletine, bayrağına bağlı olan herkesle eşit zeminde, olması gerektiği gibi bir ilişki yürütmeye niyetlidir. Ancak, bunun dışına çıkanlara da ceza vermekte de muktedirdir. Özelde Genç ilçemize ve Bingöl'ümüze zarar vermeye çalışan, çoğunun bu topraklarla bağlantısı olmadığını düşündüğüm insanlar, ülkemizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve bir arada yaşama arzusuna zarar veren tüm odaklar Allah'ın izniyle tavsife edilecektir bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

"

Hepsi şimdi tek tek bulunup imha ediliyor"

Teröristlerin silahla, mühimmatla her yeri doldurduklarını dile getiren Vali Köşger, "Hepsi de şimdi tek tek bulunup imha ediliyor. Her birinizin köyünde de korucu kardeşlerimiz var. Ben şunu ifade etmek istiyorum, Genç eğer bu kadar sağlam durmasaydı Bingöl belki de bu kadar sağlam duramayacaktı. Hemen sınır ötemizde yaşanan hadiseleri hepimiz biliyoruz. Lice'de, Hani'de, Kulp'ta yaşanan sorunlar ve terör ortamı belki de buraya sirayet edecekti. Bu yüzden teröre dik duran tüm Gençlilere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Toplantı, muhtarların sorun ve taleplerinin dinlenmesiyle sona erdi.

Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında bir hafta süren operasyonda 11 terörist ölü olarak ele geçirilirken, çok sayıda sığınak, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilmişti.

Vali Köşger,"önemli bir grup ilçe kırsalından temizlendi"

Vali Köşger,"önemli bir grup ilçe kırsalından temizlendi"

Vali Köşger,"önemli bir grup ilçe kırsalından temizlendi"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim