• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 14 °C

Vali Kahraman’ın İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95.yıldönümü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

Vali Kahraman’ın İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95.yıldönümü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 95.Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 95.Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Kahraman mesajında şu görüşlerde bulundu; "İstiklal Mücadelemizin ruhunu en mümtaz ifadelerle ortaya koyan İstiklal Marşımız, ecdadımızın bu vatana duyduğu sevginin ve inancın abidesidir. İstiklal Marşı; aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, her mısrasıyla milletin ortak duygu dünyasına seslenen eşsiz bir eserdir. İşte bugün, bu eşsiz eserin TBMM'de kabul edilişinin 95.yıl dönümünü coşkuyla gururla kutluyoruz.

Mehmet Akif'in dediği gibi: " Bu şiir, milletin o günkü heyecanının ifadesidir. Bin bir facialar karşısında bunalan ruhların ıstıraplar içinde kurtuluş dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan bu marş, o günlerin bir hatırasıdır." Bize düşen görev Akif'in yazdığı bu diriliş destanına sahip çıkmak, o günlerin hatırasını unutmamak olmalıdır. İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı'nın en zor zamanlarında milletimize umut ışığı olmuştur. Akif, Milli Mücadele'nin heyecanını dizelere aktarırken tarihi bir şahlanışın müjdecisi olmuştur. Bizlere ve gençlerimize düşen görev, bu milli şuuru, vatan sevgisini diri tutmaktır. Akif'in dediği gibi: "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.'

Bugün bu topraklarda güven ve huzur içinde yaşıyorsak bunu Milli Mücadele Dönemi'nde vatanımızı koruyan kahramanlarımıza borçluyuz. Tarihin en çetin sınavından yüzünün akıyla çıkan ecdadımız bu topraklar için büyük bedeller ödemiştir. Bize ve gençlerimize düşen görev, bu ruhu, bayrak ve vatan sevgisini daima diri tutmaktır. İstiklal mücadelesiyle bağımsızlığını kazanmış bir millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Bu vatanın hangi badireler neticesinde kurulduğunu genç nesillere aktarıp çocuklarımıza bu bilinci aşılamalıyız.

Dün Fatihler, Atatürkler, Akifler yetiştiren bu aziz millet, yarın da büyük komutanlar ve mütefekkirler yetiştirecektir. Bizler bugün bu aziz vatanın istikbali ve istiklali için Milli Mücadele ruhuyla çalışmalıyız. Bu gayretimiz şehitlerimize ve vatan kahramanlarımıza karşı bir gönül borcu olduğu kadar, ülkemizin istikbali için büyük bir önem taşımaktadır.

Bu vesileyle İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 95. yıl dönümünü en içten duygularla kutluyorum. Bu toprakları vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına Cenabı Hak'tan rahmet diliyorum. İstiklal Marşı gibi bu eşsiz eseri bize bırakan Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle minnetle anıyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim