• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Vali Kahraman’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı

Vali Kahraman’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Kahraman mesajında; "Tarihin her döneminde kadınlarımız, fedakârlığın, sevginin ve emeğin simgesi olmuştur. Bizim medeniyetimiz, kadınları her zaman baş tacı yapmıştır. Son yıllarda özellikle eğitim alanında kadınların iyi eğitim alması, örgün ve yaygın eğitimden yararlanması için devletimiz büyük atılımlar yapmıştır. Çocuklarımızın ilk öğretmeni, ailenin sarsılmaz kalesi olan kadınlarımız iyi eğitim aldıkça daha başarılı, özgüvenli nesiller yetişecektir. Büyük Önder Atatürk'ün dediği gibi:'Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar gayret gösterdim diyemez.

Erzincan Valiliği olarak kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kadınlarımızın eğitimi ve ekonomik durumunu iyileştirici tüm projeleri destekliyoruz. Kadınlarımızın toplumda layık oldukları yeri almalarında sivil toplum kuruluşlarına, basın yayın organlarına eğitimcilere büyük görev düşüyor. Hem şehrimizin hem ülkemizin istikbalinin mimarı olan kadınlara destek oldukça toplumda huzur ve barış ortamı daim olacaktır. Evlatlarını bu vatan için şehit veren analarımızın yanında olmak, eşlerini vatanımızın bekası için şehitlik mertebesine uğurlayan kadınlarımıza destek olmak acılarını paylaşmak, sadece bugün değil her gün bu bilinçte olmak, hepimizin en insani görevidir. Bizler kadınıyla erkeğiyle yaşlısıyla genciyle şehrimizi ülkemizi muasır medeniyetler seviyesi üzerine ulaştırmak için çalışıyoruz, bundan sonra da bu inançla çalışmaya devam edeceğiz.

Bugün ülkemizde bazı kadınların, şiddete maruz kaldıklarına şahit oluyoruz. Unutmayalım ki kadına şiddet, insanlığa ihanettir. Zalimliktir. Dinimiz, medeniyetimiz ayrımcılığa, kadına şiddete asla cevaz vermemektedir. Bizler, nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın şiddet görmesine asla müsaade etmemeliyiz. Şiddetin, kötü muamelenin her zaman karşısında durup kadınlarımıza hak ettikleri değeri göstermek, insan olmanın temel şartıdır.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tüm dünyada ve ülkemizde kadınların özlem ve isteklerini dile getirmelerine vesile olmasını temenni ediyor, tüm kadınlarımıza sağlıklı, huzurlu, başarılı bir ömür diliyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim