• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Vali Kahraman, Makamını Geleceğin Valilerine Devretti

Vali Kahraman, Makamını Geleceğin Valilerine Devretti
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Erzincan Hayrettin Paşa İlkokulu'ndan dört öğrenci sırasıyla Erzincan Valisi Süleyman...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Erzincan Hayrettin Paşa İlkokulu'ndan dört öğrenci sırasıyla Erzincan Valisi Süleyman Kahraman'ın makamına oturdular.

Tüm yurtta olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Erzincan'da da çocuk valiler bugün koltuklarına oturarak vali olmanın keyfini yaşadılar. Hayrettin Paşa İlkokulu öğrencileri Valilik makamına gelişlerinde Vali Süleyman Kahraman'a çiçek takdim ettiler. Daha sonra temsili vali olarak sırası ile makam koltuğuna oturan öğrenciler isteklerini sıraladılar. Öğrenciler mesajında şu ifadelere yer verdi; "Sayın Valim öncelikle Hayrettin Paşa İlkokulu olarak bizleri makamınızda kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Bugün 23 Nisan Cumhuriyetimizin temellerini oluşturan çok önemli bir gün. Bildiğiniz gibi ilk Büyük Milet Meclisi 1920 yılında bugün açıldı. Atatürk bu önemli günü biz çocuklara armağan etti. Biz Türk çocuklarının çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Dünyada ki bütün çocuklara bayram hediye eden bir atanın çocuklarıyız. Bu güzel ve anlamlı günde bizleri bu cennet vatanı canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Doğanın ve hayvanların korunmasında daha çok çaba göstermeliyiz" dediler

Ardından söz alan Vali Süleyman Kahraman, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 96.'ıncı yıl dönümünü tebrik ederek söylerine şöyle devam etti; "Bugün Makamımızı çocuklara devrettik. Çocuklar bizim milletimizin olduğu gibi bütün milletlerinde en önemli geleceği ve hazinesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu gerçeği çok iyi bildiği için Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çocuklara hediye etmiştir. Çocuklarımız bu bayram vesilesiyle bugün Vali oldular. Gelecekte bu gibi makamlara oturmanın ne demek olduğunu şimdiden öğrendiler. Bu makamlara yabancı olmamak gerektiğini gördüler. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla birlikte bütün birimlerde yerini bulmuştur. Bizler devletimizi, milletimizi bu makamlarda temsil ediyoruz. Milli Egemenliğin gereği olarak bu makamları çocuklarımızın tanıması ve bilmesi ayrı bir önem arz ediyor. Çocuklarımızın birçok istekleri var. Bundan daha fazla olması gereken istekleri de var. Biz mümkün olduğu kadar ilin Valisi, belediye başkanı, kamu kurum kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları olarak çocuklarımızın isteklerini elbette yerine getireceğiz. Gelişmemizin ve kalkınmamızın bir sonucu olarak çocuklarımızın istekleri de her zaman değişecektir. Çocuklarımızın böyle bir bayrama sahip olma ve kutlama sevinçlerini bende paylaşıyorum. Çocuklar ile birlikte bizde seviniyoruz. Bir zamanlar bizlerde bu çocuklar gibi küçüktük. Zamanla bu noktalara geldik. İnşallah çocuklarımızın da zaman geçtikçe, kendilerini geliştirdikçe bu makamlara gerçek manada geleceklerini düşünüyorum."

"ÇOCUK BAYRAMININ KUTLANDIĞI TEK ÜLKEYİZ"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın önemine değinen Vali Süleyman Kahraman, çocuk bayramının kutlandığı tek ülkenin Türkiye olduğunun altını çizdi. Vali Kahraman, konuşmasının devamında, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlu olmasını diliyorum. Dünyada çocuklara bayram sunulan tek ülke Türkiye'dir. Minik Valilerimizin temennilerinin çoğu gerçekleştiriliyor. Bu anlamda okullarımızın gerek fiziki imkânlarının geliştirilmesi gerekse eğitimim kaliteli hale getirilmesi hususlarında çok daha başarılı noktalara gelinmiştir ve bu alanda da çalışmalar devam etmektedir. Bu anlamda özveri ile çalışan ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan eğitimcilerimize de teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Süleyman Kahraman öğrencilere hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdiler

Vali Kahraman, Makamını Geleceğin Valilerine Devretti

Vali Kahraman, Makamını Geleceğin Valilerine Devretti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim