• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Vali Kahraman ’Geleceğe 1400 Adım’ Projesinin Açılışını Yaptı

Vali Kahraman ’Geleceğe 1400 Adım’ Projesinin Açılışını Yaptı
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Refahiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa olarak...

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Refahiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa olarak düzenledikleri "Geleceğe 1400 Adım" projesinin açılış programına katıldı.

Refahiye Kaymakamlığı öncülüğünde ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa olarak "Geleceğe 1400 Adım" isimli öğrencilere kitap okuma alışkanlığını sevdirecek proje yaptılar. Refahiye Çok Programlı Lisesi'nde düzenlenen program ile projenin tanıtımı ve açılışı yapıldı. Programa katılan Vali Süleyman Kahraman, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programda açılış konuşmasını yapan Refahiye İlçe Kaymakamı Sedat Ateş, proje hakkında bilgi vererek, geçtiğimiz yıl da benzer bir proje yaptıklarını bu yıl ise; "Geleceğe 1400 Adım" projesi ile her öğrencinin kendi isteğine göre, ilçede her öğrenciye bir kitap alındığını söyledi. Bunun yanında ilçedeki eğitim ve öğretim alanında yapılan çalışmalar hakkında genel bilgi veren Kaymakam Ateş, yeni projeler yaparak gençlere yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Ardından projenin açılışını yaparak, hayırlı olması dileklerinde bulunmak üzere söz alan Vali Süleyman Kahraman, sahneye çıkan ilk, orta ve lise öğrencilerinden oluşan en çok kitap okuyan 8 öğrencinin kitabını verdi. Burada konuşan Vali Süleyman Kahraman, bu proje kapsamında öğrencilerimiz başta olmak üzere topluma kitap okumayı sevdirmek çok önemli çalışma. Bütün sıkıntımız okumamaktan kaynaklanıyor. Dinimizin ilk emri de; "Oku" olmasına rağmen biz bu görevi yerine getirmiyoruz. Okuma üzerinde çok çok durmamız lazım. Dünyada ve çeşitli ülkelerde kitap okuma oranı ile kendi ülkemizi kıyasladığımızda rakamların çok düşük olduğunu görüyoruz. İlimiz yazar yönünden de zengin okuma oranımız da iyi olmalı. Okuduğumuz zaman her şeyi daha iyi anlayacağımızı ve çözüm üreteceğimize inanıyorum. Bu proje çok güzel bir çalışma olmuş emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hep birlikte okumaya devam edeceğiz." Dedi.

Konuşmanın ardından proje kapsamında alınan kitaplar salonda açılan sergi ile görücüye çıktı. Vali Kahraman ve beraberindekiler sergilenen kitapları inceleyerek öğrencilere hediye ettiler. Vali Kahraman, öğrenci ve eğitimcilerle sohbet ederek, başlatılan bu kitap okuma seferberliğinin devam etmesini istedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim