• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Vali Düzgün, kardeş Boşnakları kabul etti

Vali Düzgün, kardeş Boşnakları kabul etti
Kayseri Hacılar Belediyesi ile kardeş şehir olan Bosna Hersek'in Hadziçi Belediyesi Başkanı Hamdo Ejuboviç, beraberindeki heyetle birlikte Kayseri Valisi...

Kayseri Hacılar Belediyesi ile kardeş şehir olan Bosna Hersek'in Hadziçi Belediyesi Başkanı Hamdo Ejuboviç, beraberindeki heyetle birlikte Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

Vali Düzgün, Valilik toplantı salonunda gerçekleşen kabulde, Türkiye ve Bosna Hersek'in iki kardeş ülke ve iki kardeş millet olduğunu hatırlatarak, o kardeşliğin belediyeler arasında imzalanacak protokolle pekişeceğini belirtti. İki ülkenin köklü ve tarihi bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatan Vali Düzgün, var olan kültürel ilişkileri ve dostluğu değişik alanlarda da geliştirmeyi arzu ettiklerini kaydetti. Düzgün, şunları söyledi: "Kayseri'den Bosna Hersek'e yaklaşık 25 firmamız ihracat ve ithalat gerçekleştiriyor. Her geçen gün bu firmaların sayısı ve ticaret hacmi artıyor ve gelişiyor. Bu ticari ilişkileri turizmde de geliştirmeyi arzu ediyoruz. İnsanlar turizm vesilesi ile birbirlerini ziyaret ettikçe ilişkilerin çok daha hızlı gelişeceğine inanıyorum. Türklerin en çok ziyaret ettiği yerlerin arasında Balkanlar ve onların başında da Bosna Hersek yer alıyor. Oranın doğal güzellikleri yanı sıra tarihi ve kültürel bağlarımız adına oraları ziyaret ediyoruz."

Kayseri'nin tarihi ve kültürel geçmişi hakkında bilgiler veren Vali Düzgün, günümüzden yaklaşık 5 bin yıl öncesine ait yerleşim yerlerinin Kayseri'de bulunduğunu ve Kültepe ören yerinden çıkarılan 25 bin tabletin UNESCO tarafından Dünya Belleği Listesine dâhil edildiğini ifade etti.

Hadziçi Belediyesi Başkanı Ejuboviç ise Vali Düzgün'e misafirperverliğinden ve Kayseri ile ilgili verdiği güzel bilgilerden dolayı teşekkür ederek, her iki ülkenin kardeşlik duyguları ile ilişkilerini kurduklarını hatırlattı. Yerel yönetimler açısından örnek bir model olabilecek Hacılar-Hadziçi Kardeş Belediye Protokolü'nü imzalayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Belediye Başkanı Ejuboviç, iki belediyenin de kış turizmi açısından önemli özelliklere sahip olduğunu dile getirdi.

Vali Düzgün, Hadziçi Belediyesi Başkanı Ejuboviç'e ziyareti anısına tarihi Saat Kulesi'nin kristal örneğini, Ejuboviç ise Vali Düzgün'e belediyenin sembolünün yer aldığı plaketi hediye etti.

Başkan Ejuboviç'in eşi Samira Ejuboviç ile meclis üyelerinin yer aldığı ziyarette Hacılar Kaymakamı Yasin Tikdağ ile Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici de hazır bulundu.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim