• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Vali Deniz Arülü Öğrencilerle Buluştu

Vali Deniz Arülü Öğrencilerle Buluştu
Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Genç Gelecek Kulübünün hazırlamış olduğu "Mülki Amirler Öğrenciler ile Buluşuyor" söyleşisine konuk olan Ardahan Valisi...

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Genç Gelecek Kulübünün hazırlamış olduğu "Mülki Amirler Öğrenciler ile Buluşuyor" söyleşisine konuk olan Ardahan Valisi Ahmet Deniz öğrencilerle bir araya geldi. Söyleşide Vali Ahmet Deniz eğitim ve meslek hayatındaki çeşitli tecrübelerini paylaştı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu'nda başlayan programa Ardahan Valisi Ahmet Deniz, ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gürkan Doğan ve Prof. Dr. Orhan Söylemez, Genel Sekreter Ercan Gültürk, İİBF Dekanı Prof. Dr. Hakkı Büyükbaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Kılıç, İİBF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İhsan Kurtbaş ile çok sayıda akademisyen, idareci ve öğrenci katıldı.

Vali Deniz: "Mücadele, İnsanı Olgunlaştırıyor."

Konuşmasına öğrencilik yıllarını anımsayarak başlayan Vali Ahmet Deniz, "Mezun olalı epey zaman olmuş. Sizlerle bir arada olmak bizi yeniden o günlere götürdü." dedi. Eğitim hayatında yaşadığı zorlukları öğrencilerle paylaşan Vali Deniz, "Ailem geçimini toprakla uğraşarak sağlardı. Toprakla uğraşmak hem keyifli hem zordur. Okuldayken en istemediğim şey pazartesi günü sınav olmasıydı. Çünkü bahçede çalışırdık. Ders çalışamazdık. Rektör hocamız ve diğer birçok hocamız bu durumu yaşayarak gelmiştir bu günlere. Çalışıp çaba sarf ederek üniversiteyi kazandık." diyerek sözlerine devam etti. Öğrencilere kendi hayatından kesitler sunun Vali Deniz, "Üniversite çok önemli bir aşamadır. Hayatı daha iyi irdeliyorsunuz. İstanbul büyük bir şehirdi. Hem okumak hem maddi zorluklarla uğraşmak zorundaydık. Bayramları çok severdim. O zamanlar telefon falan yoktu, herkes sevdiklerine kart atardı. Arkadaşım dedi "Kartpostal satalım." Gittik belediyeden izin aldık. Bir kırtasiyeden kartları aldık. Kısa dönemde baya bir harçlığımızı çıkarmıştık. Çok keyifli bir işti. Birçok zorluk yaşayarak şükürler olsun bugünlere geldik." dedi.

Konuşmasında meslek hayatında yaşadıklarını paylaşan Vali Ahmet Deniz, "Devlet olarak artık maddi zorluklar çeken öğrencileri tespit etme imkânımız var. Bu bizim görevimiz. Biz o zor öğrencilik günlerini yaşamasaydık onların duygularını hissetmeyecektik. Öğrenciliğin kendine göre sıkıntıları var. Ailemizin bazı sıkıntıları olabilir ama sakın bunları kendimize dert edinmeyelim. Çünkü mücadele insanı olgunlaştırıyor. Her istediğimiz her zaman olsaydı hayat keyifsiz olurdu." diyerek öğrencilere mücadele etmenin ne kadar önemli olduğunu aktardı. Vali Deniz mesleğinin güzelliklerinden bahsettiği konuşmasının devamında, "Yaptığınız iş ne olursa olsun severek yapmazsanız mutlu olamıyorsunuz. Hizmet etme açısından mülki amirlik mesleği çok keyifli. Bir köye su götürdüğünüz zaman daha sonra o köye ziyarete gidip bir teyzemizden bir bardak çay içtiğinizde onun verdiği mutluluğun tarifi yoktur. Bizim insanımızda hizmet edene sevgisini saygısını her zaman göstermiştir. Araştırmalar gösteriyor ki insanları en mutlu eden şey onlara hizmet etmektir. Bizde devletimizin imkânlarıyla elimizden geldiği kadar insanlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz." dedi. Programın devamında öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Ramazan Korkmaz: "Zorluklardan Daha Büyük Bir Öğretmen Olamaz."

Programın kapanışında bir teşekkür konuşması yapan ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, "Üniversitemiz adına çok çok teşekkür ediyoruz. Kendisi Anadolu insanından bir modeldir aslında. Anadolu'nun ücra köylerinde zorluklarla imkânsızlıklarla savaşarak bu günlere gelmiş insanlarız. Bazen zorluklarla mücadele etmek insana daha bir mücadele azmi, daha bir başarı imkânı sağlıyor. Bazen zorluklardan daha büyük bir öğretmen olamaz. Kendisi mücadele etmenin ne kadar önemli olduğunu bize gösterdi. Anadolu'nun ücra köşesinden bugün devletin valiliğine uzanan bir hayat hikâyesi paylaştı." diyerek Vali Deniz'e teşekkür belgesi ve çiçek takdiminde bulundu.

Toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından program sona erdi.

Vali Deniz Arülü Öğrencilerle Buluştu

Vali Deniz Arülü Öğrencilerle Buluştu

Vali Deniz Arülü Öğrencilerle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim