• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Vali Demirtaş, Kahta’nın Sınav Merkezi Olması İçin Harekete Geçti

Vali Demirtaş, Kahta’nın Sınav Merkezi Olması İçin Harekete Geçti
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına (ÖSYM) resmi yazı yazarak, kahta ilçesinin de sınav merkezi olması...

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına (ÖSYM) resmi yazı yazarak, kahta ilçesinin de sınav merkezi olması konusunda talepte bulundu.

Vali Demirtaş, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ile Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sınavlarının Kahta ilçesinde yapılması konusunda gençlerden ve vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine harekete geçerek, ÖSYM'ye resmi yazı yazdı. Vali Demirtaş, Kahta'nın sınav merkezi olması talebinde bulunduğu yazıda, "Kahta ilçemiz 120 bin nüfusa ve 32 bin öğrenci potansiyeline sahiptir. Kahta'nın komşu ilçeleri olan Gerger, Samsat ve Sincik ilçeleri ile birlikte nüfusu 163 bin'i geçmektedir. Kahta, Gerger, Samsat ve Sincik ilçelerinde yaklaşık 44 bin öğrenci bulunmaktadır. Bu ilçelerin il merkezine uzaklıkları ve Kahta ilçesine olan yakın mesafesi dikkate alındığında Kahta ilçe merkezinde ÖSYM tarafından sınavların yapılması için gerekli olan koşullar ve alt yapı fazlasıyla mevcuttur. Öğrencilerimiz daha önce bu sınavlara girmek için bir gün önceden ilimiz merkez ve çevre illere giderek orada konaklamak zorunda kalmaktadır. Bu uygulama ekonomik anlamda öğrenci ve velilerimize külfet getirirken, yol yorgunlukları da adayların sınavlara olan motivasyonunu olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle öğrencilerimizin mağduriyetini önlemek için ÖSYM tarafından yapılan sınavların Kahta ilçesinde yapılması önem arz etmektedir" denildi.

Kahta ilçesinin sınav merkezi yapılması ile birlikte sınav günlerinde Adıyaman il merkezinde yaşanan sirkülasyonun önemli ölçüde azalacağını kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, "Sayın Milletvekillerimizin desteğiyle ÖSYM nezdinde girişimlerde bulunduk. Bu süreçte bizlere her türlü desteği veren Sayın Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim