• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Vali Çakacak, Kadın, Gençlik Ve Çocuk Merkezi’nin Açılışı Gerçekleştirdi

Vali Çakacak, Kadın, Gençlik Ve Çocuk Merkezi’nin Açılışı Gerçekleştirdi
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Mersin Şubesi tarafından hayata geçirilen Kadın, Gençlik ve Çocuk...

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Mersin Şubesi tarafından hayata geçirilen Kadın, Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Mersin'in merkez Akdenizilçesi Mesudiye Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Kadın, Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi'nin açılışına, Vali Çakacak ve eşi Kevser Çakacak'ın yanı sıra İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Fehmi Bülent Yıldırım, Mersin Şube Başkanı Mesut Kayacı ve il protokolü de katıldı.

Açılışta konuşan Vali Çakacak, Mersin Valiliği Sosyal Destek Programı çerçevesinde destek sağlanan Kadın, Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi'nde 18-65 yaş arası kadınlara mesleki eğitim ve kültür-sanat kursları düzenleneceğini, merkezdeki faaliyetlere katılan kadınların çocuklarına da kreş hizmeti verileceğini söyledi. Özellikle son yıllarda toplumda dezavantajlı ve kırılgan kesim olarak adlandırılan kadınlara, çocuklara ve engelli vatandaşların hayat standartlarının iyileştirilmesine yönelik birçok proje hayata geçirildiğine işaret eden Çakacak, "Bu projeler kamu, yerel yönetimler, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları elbirliğiyle yürütülmektedir. 2013 yılında İHH İnsani Yardım Vakfı Mersin Şubesi tarafından yürütülen "İşleyen Kadın Işıldar" projesinin başarıyla tamamlanması ve çok talep görmesi dolayısıyla hayata geçirilen ve bugün açılışını yapmaktan gurur duyduğumuz Kadın, Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi projemizde, kadınlarımız bir yandan mesleki kurslarda el becerilerini, bir yandan da kültür-sanat kurslarında kendilerini geliştirerek sosyo-ekonomik açıdan ailelerine ve topluma katkıda bulunacaklar. Burada eğitim alan kadınlarımız aldıkları eğitim sonrasında kendi işyerlerinin sahibi olma şansına da sahip olacaktır. Onlar çeşitli kurslarda el becerilerini geliştirirken, okul öncesi çağda bulunan çocukları ise merkezin kreşinde eğitici, öğretici faaliyetlerle meşgul olarak eğlenceli vakit geçirecekler" dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından 5 katlı merkezi gezen Çakacak ve eşi, burada mesleki eğitim alan kadınlarla bir araya gelerek sohbet ettiler. Meslek edindirme kurslarına katılan ev kadınlarını çocuklarının bulunduğu kreşi de gezen Çakacak çifti, çocuklarla birlikte bir süre zaman geçirdi.

Vali Çakacak, Kadın, Gençlik Ve Çocuk Merkezi’nin Açılışı Gerçekleştirdi

Vali Çakacak, Kadın, Gençlik Ve Çocuk Merkezi’nin Açılışı Gerçekleştirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim