• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Vali Büyük’ün Kadınlar Günü Mesajı

Vali Büyük’ün Kadınlar Günü Mesajı
Adana Valisi Mustafa Büyük, "Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, tüm kız çocuklarımız...

Adana Valisi Mustafa Büyük, "Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, tüm kız çocuklarımız eğitimin her seviyesinden yararlanabildiğinde, geleceğe daha da güvenle bakabileceğimiz muhakkaktır" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Adana Valisi Büyük, mesajında, bizleri üzüntüye boğan, canımızı yakan kadına yönelik şiddet olaylarını bir kez daha esef ve nefretle kınadığını belirterek, tüm kadınların gününü kutladı. Büyük, şunları kaydetti;

"Kadınların; ayrımcılığa, şiddete, hor görülmeye, dışlanmaya, bedeninin ve duygularının sömürülmesine karşı "8 Mart" tüm dünya'da "Dünya Kadınlar Günü" kutlanmaktadır.

Birer birey olarak, toplumun ve ailenin temeli olan kadınların şiddete maruz kalmadığı, ezilmediği, ayrımcılığa tabi tutulmadığı, horlanmadığı ve istismar edilmediği bir dünya oluşturmaya katkı sağlamak, başta yöneticiler olmak üzere tüm insanların en önemli sorumluluklarından biridir. Özellikle son yıllarda bu konudaki farkındalığın artıyor olması, ülkemiz ve kadınlarımız açısından hayli olumlu ve sevindiricidir.

Kadınlarımızın sosyal statülerinin iyileştirilmesi, siyasal ve ekonomik yaşamda daha iyi temsil edilmesi, bireysel hak ve özgürlükleri konusunda bilinçlendirilmesi, bireysel ve toplumsal mücadelede daha cesur davranabilmeleri için gerekli desteğin verilmesi, başta kamu otoritesi olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin öncelikli ve hayati derecede önemli görevidir.

Dünyada ve ülkemizde, temel eğitim hizmetlerine erişim, kadına yönelik şiddet, cinsel saldırı, toplumsal yaşama katılım, zoraki evlilik, okuma-yazma oranı gibi birçok gösterge, kadınların ayrımcılık ve eşitsizlik gördüğünü ortaya koymaktadır. Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, tüm kız çocuklarımız eğitimin her seviyesinden yararlanabildiğinde, geleceğe daha da güvenle bakabileceğimiz muhakkaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm dünya kadınlarının "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü yürekten kutluyor, bizleri büyük bir üzüntüye boğan, canımızı yakan kadına yönelik şiddet olaylarını bir kez daha esef ve nefretle kınıyor, kadınlara yılın tüm günlerinde hak ettikleri değerin verilmesi temennisiyle, saygıdeğer kadınlarımıza, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaşam diliyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim