• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Vali Büyük Rekortmen Atletler İle Atıcıları Kabul Etti

Vali Büyük Rekortmen Atletler İle Atıcıları Kabul Etti
Adana Valisi Mustafa Büyük, rekortmen atletlerle atıcıları kabul ederek elde edilen başarılarla ilgili sporcu ve yöneticilerden bilgi aldı.

Adana Valisi Mustafa Büyük, rekortmen atletlerle atıcıları kabul ederek elde edilen başarılarla ilgili sporcu ve yöneticilerden bilgi aldı.

Vali Büyük, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Koordinatörü GiyasettinTaşkın, Akdeniz Bölgesi Av Yaban Hayatı Federasyonu Başkanı Ali Servet, Çukurova Avcılık, Atıcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Eyüp Çilenger, Valilik Kupası Atıcılık Yarışmasında dereceye giren Kamil Tör, Mehmet Özel ve Mehmet Menzi ile sırıkla atlamada rekortmen sporcular Demet Parlak, Zeki Cem Tenekebüken, Burak Yılmaz, Buse Arıkazan, Mustafa Tilki ve Kayhan Özer ile antrenörler İbrahim Halil Aydın ve Nuray Sev Özdemir'i makamında kabul ederek kazanılan başarılardan dolayı kutladı.

Hava koşullarının yanı sıra Adana'nın sporun her dalında önemli başarılar elde ettiğini, çağdaş tesislere kavuşulduğunu, olumlu gelişmelerin madalya ve kupalarla taçlandığını ifade eden Vali Büyük, sporcuların tek tek kendilerini tanıtmasını istedi ve sohbet etti.

Rekortmen sporcuların eğitimlerine de önem vermelerini isteyen Vali Büyük, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Türkiye genelinde Adana'nın sporda önemli bir yeri bulunuyor. Bu nedenle Spor Genel Müdürlüğü kentimizde kano, kürek, atletizm ve yüzmede olimpiyatlara hazırlık merkezi olmasını sağladı. Özellikle, genç yaşlarına rağmen sırıkla atlamada rekorlar kıran sporcuları, antrenör ve ailelerini kutluyorum. Aynı şekilde yaban hayatını koruyan ve önemli başarılar elde eden atıcıları da tebrik ediyorum. Olimpik sporlarda madalya kazanmak, rekor kırmak daha anlamlı.Kentimizin sesini duyuran genç sporcular, eğitimlerini de ihmal etmemeli. Spor ile eğitimi dengeli sürdürmeliler. Ayrıca meslek edinme konusunda da duyarlı davranmaları gerekir. Genç rekortmenler arasındaki tatlı rekabetin başarıya yansıyacağına inanıyorum. Dileğimiz, dünyanın sporda zirvesi olan olimpiyat oyunlarına Adana'dan sporcu göndermektir. Kaldı ki olimpiyat barajına sadece 20 santim kalmış. Sporcuların barajı aşacaklarına inanıyorum. "

Vali Büyük, ödüllendirme konusunda olanaklar içinde daha duyarlı davranacaklarını, bunu sadece 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın yanı sıra sürekli hale getireceklerini de sözlerine ekledi.

"ADANA SIRIKLA ATLAMADA TÜRKİYE'NİN MERKEZİ OLDU"

Ziyaret sırasında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Ukraynalı Antrenör Alaksander Smakhın ile İbrahim Halil Aydın'ın özverili çalışmaları ve sporcuların üst üste rekorlar kırması nedeniyle Atletizm Federasyonu'nun Adana'ya "Sırıkla Atlamada Türkiye'nin Merkezi" yaptığını, milli takım sporcularının Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Oyunları'na Adana'da hazırlanacaklarını ifade etti.

Ataşbak, sırıkla atlamada sporcuların birbirlerinin rekorlarını kırdıklarını, bunun aile ortamında, tatlı rekabet içinde büyük yararlarının gözlendiğini belirterek, desteğinden dolayı Vali Büyük'e teşekkür etti.

KILIÇLI KÖYÜ'NE YENİ POLİGON

Akdeniz Bölgesi Av ve Yaban Hayatı Koruma Federasyonu Başkanı Ali Servet, yeni kurulmalarına rağmen Adana'nın yanı sıra, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Gaziantep'te bulunan kulüpleri bünyelerine aldıklarını, Adana'da atıcılığın hayli başarılı olduğunu, ancak mevcut poligonun yetersiz kaldığını, Sarıçam ilçesi Kılıçlı Köyü'nde ki araziye çağdaş poligon yapılması için Vali Büyük'ten destek ve yardım istedi.

Çukurova Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Eyüp Çilenger, Avrupalı atıcıların kamp ve ikili müsabaka için Kıbrıs Rum kesimini tercih ettiklerini, Kılıçlı Köyü'ne poligon yapılması halinde Türk Milli takımının yanı sıra Avrupa ülkeleri atıcılarının Adana'ya tercih edeceklerine inandığını belirtti.

Ziyaret sırasında Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Şükrü Çakır da hazır bulundu. Vali Büyük, atlet ve atıcılara spor malzemeleri dağıttı.

Vali Büyük Rekortmen Atletler İle Atıcıları Kabul Etti

Vali Büyük Rekortmen Atletler İle Atıcıları Kabul Etti

Vali Büyük Rekortmen Atletler İle Atıcıları Kabul Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim