• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Vali Bektaş’tan Koruyucu Aileye Ziyaret

Vali Bektaş’tan Koruyucu Aileye Ziyaret
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş eşi Esma Bektaş ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evlerinde kalmakta iken koruyucu aileye...

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş eşi Esma Bektaş ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evlerinde kalmakta iken koruyucu aileye verilen Soner C. isimli 4 yaşındaki çocuğu koruyucu ailesi Zakir-Canan Arabacı çiftinin evinde ziyaret etti.

Vali Erdoğan Bektaş Şehzadeler İlçesinde ikamet eden koruyucu ailenin kendi çocukları 17 yaşındaki Mertcan ve 11 yaşındaki Yiğitcan ile de sohbet ederek yakın ilgi gösterdi. Yaklaşık 6 ay önce koruyucu aile oldukları Soner C.'ye gösterdikleri sevgi, şefkat ve yakın ilgi ile meydana gelen fiziksel, psikolojik ve sosyal değişimden dolayı Zakir-Canan Arabacı çiftine teşekkür eden Vali Bektaş, çocuklar için ailenin önemli olduğunu koruyucu ailelerin sevgisi ile geleceğe hazırlanacaklarını vurguladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarete Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ile kurum uzmanları da eşlik etti. Müdür Murat Konan, her çocuğun bir ailede büyümesi politikasını yürüttüklerini belirterek Manisa'da şu anda 130 çocuğun koruyucu aile yanında kaldığını söyledi.

HAYATA BAĞLANDI

Manisa'da yuvada kaldığı süre boyunca yürüyemeyen Hidrosefali (kafa büyümesi) hastası Soner C. koruyucu ailesinin sahiplenmesi ve gösterdikleri sevgi ve yakın ilginin ardından yürüyüp koşmaya başladı.

Koruyucu aile Zakir-Canan Arabacı çifti de engelli çocuklar ile tanıştıktan sonra hayatlarının güzelleştiğini, Soner'in evlerine neşe getirdiğini söyledi. Arabacı çifti, 6 aydır Soner ile birlikte olduklarını belirterek, "Yuvadayken hiç yürüyemiyordu, adım bile atamıyordu. Biz aldıktan sonra adım atmaya daha sonra yürümeye başladı. Kontrolleri devam ediyor. Fizik tedavi görüyor. Doktoru sevgiyle ilgiyle iyileşmeye başladığını söyledi. Soner geldiğinden bu yana evimiz neşe doldu. Herkesi koruyucu aile olmaya davet ediyoruz" dedi.

Vali Bektaş’tan Koruyucu Aileye Ziyaret

Vali Bektaş’tan Koruyucu Aileye Ziyaret

Vali Bektaş’tan Koruyucu Aileye Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim