• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Vali Bektaş, Öğrencilerle Özçekim Yaptı

Vali Bektaş, Öğrencilerle Özçekim Yaptı
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sosyal sorumluluk projelerinden "Damla Projesi" kapsamında 15'i Türk, 25'i yabancı olmak üzere toplam 40 öğrenci, Manisa...

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sosyal sorumluluk projelerinden "Damla Projesi" kapsamında 15'i Türk, 25'i yabancı olmak üzere toplam 40 öğrenci, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından öğrenciler Vali Bektaş ile özçekim yaptı.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ziyarette, öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Bektaş, öğrencilerin proje ile ilgili düşüncelerini aldı. 1-5 Nisan tarihleri arasında Manisa'da düzenlenen program kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman'ın eşliğinde Vali Bektaş'ı ziyaret eden Doğu Türkistan, Filistin, Özbekistan, Bosna-Hersek, Cezayir, Suriye, Çin, Kazakistan'dan gelerek Türkiye'de çeşitli eğitimler alan öğrenciler kendilerini tanıttı. Gençlerin, aile ya da yakın çevre dışındaki bireylerin yaşam kalitesinin artırılması, toplumsal girişime destek olmaları amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığınca 3 yıl önce başlatılan "Damla Projesi" çerçevesinde Türkiye'de öğrenim gören öğrenciler Vali Bektaş'a projeden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Öğrenciler, köy okullarını, huzurevlerini, tarihi ve turistik mekanları da ziyaret ediyorlar.

Kazakistanlı Aziza Syzdykova adlı doktora öğrencisi damla projesi hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Damla projesi ile her milletten ve ülkeden 40 kişi olarak Manisa'ya geldiklerini ifade eden Syzdykova, Türkiye'nin çok büyük bir misafirperverlik örneği sergilediğini belirterek, "Damla projesi ilk önce bizlere arkadaşlık kazandırıyor. Türk, Arap, Çinli, Doğu Türkistanlı bu fark etmiyor. Kardeşlik var. Biz öğrenciler sabah 11.00, 12.00'ye kadar uyuyan insanlarız normalde ama damla projesine geldiğimiz zaman sabah saat 06.30'da kalkıyoruz. Böylece sabahı hissediyoruz. Damla projesi ilk başta bizlere sağlıklı yaşamı öğretiyor. Sevgi evlerini, rehabilitasyon merkezlerini geziyoruz. Orada bizlere sevgi gösteriyorlar, bizleri kucaklıyorlar. Bu sevgi duygularını anlatmak çok zor, yaşamak gerek. Bizler iyi ki geliyoruz, iyi ki Damla Projesi var. Türk Milleti gerçekten misafirperver ve ben bunu 3 senedir yaşıyorum ve gerçekten gittiğim her yerde memnun kalıyorum, bizler gönüllere girmek için geliyoruz ama bizim gönüllerimizi alıyorlar. İyi ki Türkiye'de okuyorum" diye konuştu.

Proje Koordinatörü Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu ise "Ben bu çalışmada bizlere zaman ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Bizim iki grubumuz var. Devamlı değişen bir ekip, bir bayan bir erkek grubumuz var. Bu çalışma bittikten bir hafta sonra erkek grubumuz gelecek. Onlarda aynı heyecanı sizler gibi yaşarlar. Çok da başarılı olduk. 3 yıldır sessiz sedasız getirdik, çok da güzel sonuçlar aldık. 46 grup, 650 genç topladık ve Türkiye'nin çoğu yerini böyle gezmeyi planlıyoruz. Bu çalışmada bizler için zaman ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Gençlik Spor Bakanlığı'na teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Bektaş da "Gerçekten çok güzel bir projeymiş, emek her zaman karşılığını buluyor. Bizim coğrafyamız büyük. Doğu Türkistan'dan, Suriye'den, Çin'den, Filistin'den her ülkeden çocuklarımızı, gençlerimizi buralarda görünce bizler de mutlu oluyoruz" dedi.

Gerçekleşen ziyaretin ardından öğrenciler Vali Bektaş ile özçekim yaptı.

Vali Bektaş, Öğrencilerle Özçekim Yaptı

Vali Bektaş, Öğrencilerle Özçekim Yaptı

Vali Bektaş, Öğrencilerle Özçekim Yaptı

Vali Bektaş, Öğrencilerle Özçekim Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim