• BIST 83.067
  • Altın 147,704
  • Dolar 3,7747
  • Euro 4,0561
  • İstanbul 3 °C
  • Ankara -3 °C
  • İzmir -1 °C

Vakfıkebir, Kastamonu’dan Süt Almaya Başladı

Vakfıkebir, Kastamonu’dan Süt Almaya Başladı
Türkiye'nin en önemli süt ürünleri markalarından Kebir Süt Fabrikası'nın tercihi Kastamonu sütü oldu.

Türkiye'nin en önemli süt ürünleri markalarından Kebir Süt Fabrikası'nın tercihi Kastamonu sütü oldu. Yıllar önce sütte kalitenin düşüklüğüyle yakınılan Kastamonu'da, iş adamlarının yaptıkları yatırımlar meyvelerini vermeye başladı.

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde faaliyet gösteren ve yurdun dört bir yanına ürünlerini pazarlayarak süt ürünleri alanında ülkenin önemli markalarından biri olan Kebir, süt ihtiyacını Kastamonu Anadolu Tarım ve Hayvancılık tesisinden karşılıyor. Anadolu Tarım ve Hayvancılık ile bir yıllık sözleşme imzalayan Kebir, Kastamonu'dan günlük 23 ton süt alıyor. Kebir, bu sütü alabilmek için ise yaklaşık bin 200 kilometrelik yol kat ediyor.

Anadolu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Celal Civcioğlu önderliğinde Kastamonu'ya 10 milyon dolarlık yatırım sonrası kazandırılan Kastamonu Anadolu Tarım ve Hayvancılık Tesisi'nde 800 büyükbaş sağmal bulunuyor. Devrekani'de üretim yapan dev tesis, hijyenik ve sağlıklı ortamda ürettiği kaliteli sütle ülkemizin öne çıkan üretim tesisleri arasına girdi.

Kastamonu Anadolu Tarım ve Hayvancılık İşletme Müdürü Hamit Motoroğlu, tesiste üretilen sütün kalitesiyle ilgili bilgiler verdi. Motoroğlu, "Çiftliğimiz Hastalıktan Ari İşletme Belgesine ve Avrupa Birliği Onaylı Süt İşletmesi Sertifikasına sahip bir işletmedir. Bu sebepten dolayı çiftliğimizde ve ürünlerimizde Brusella ve Tüberküloz gibi insan sağlığı üzerinde çok büyük risk oluşturabilecek bulaşıcı hastalıklar yoktur. Tesisimizde ürettiğimiz süt 15 dakika içerisinde 38 derece sıcaklıktan 4 dereceye kadar soğutuluyor. Somatik hücre sayımız yasal sınır olan 400 binin çok altındadır. Sütteki bakteri sayısı da yine yasal sınırların çok altında bulunmaktadır. Ürettiğimiz sütte insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek olan katkı maddesi olmadığı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı laboratuarlarındaki sonuçlarda da görüleceği gibi bulunmamaktadır. Sütümüzün yağ oranı 3.8, protein oranı ise 3.3 tür" ifadelerini kullandı.

Vakfıkebir, Kastamonu’dan Süt Almaya Başladı

Vakfıkebir, Kastamonu’dan Süt Almaya Başladı

Vakfıkebir, Kastamonu’dan Süt Almaya Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim