• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Uzmanlar mevsimsel hastalıklara karşı uyardı

Uzmanlar mevsimsel hastalıklara karşı uyardı
Nevşehir Devlet Hastanesinde görevli Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Bayram Uğurlu, mevsimsel hastalıklara karşı çeşitli uyarılarda bulundu.

Nevşehir Devlet Hastanesinde görevli Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Bayram Uğurlu, mevsimsel hastalıklara karşı çeşitli uyarılarda bulundu.

Bu dönemlerde hastalıkların artış gösterebileceğine dikkat çeken Dr. Bayram Uğurlu, basit gibi görünen korunma yollarının etkili çözümler getirebileceğini bildirdi. Nevşehir Devlet Hastanesinde görevli Uzman Dr. Bayram Uğurlu, mevsimsel geçişlerde artan salgın hastalıklar ve bu hastalıklardan korunma yolları ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Özellikle bahar aylarından sonbahar ve kış aylarına geçerken ani hava ve ısı değişikliklerine bağlı olarak vücut direncimizde azalmalar meydana gelir. Buna bağlı olarak vücudun buna alışması belli bir zaman alır. Bu zaman içerisinde gribal ve viral enfeksiyonlar çok daha fazla artmaya başlamaktadır. Özellikle küçük çocuklarda, anaokulu ve kreş çocuklarında ve yaşlı hastalarda, kapalı ve kalabalık ortamlarda bu hastalıkların yayılma oranı çok daha fazla olmaktadır. Damlacık yoluyla bulaşan bu enfeksiyonların en önemli bulaşma yolu yakın temas ve hapşırık yoluyla havaya yayılan mikropların insanlara bulaşması ile olabilmektedir. Bundan dolayı özellikle kapalı ortamlarda bulunan insanların hastalık durumlarında birbirleri ile yakın temasta bulunmamaları gerekmektedir. Özellikle hapşırırken ağız kapatmaya ve elleri yıkamaya, hijyene dikkat etmeleri çok önemlidir. Çocuklarımıza el yıkamayı ve hijyeni çok iyi öğretmeli, özellikle tuvalet eğitimini vermeyi ve tuvalet sonrasında el yıkamayı çok iyi öğretmeliyiz. Yine bu aylarda vücut dengesi değiştiğinden dolayı çocuklar özellikle yaz döneminden kış dönemine geçtiklerinde uyku düzeni değişebilmekte ve bozulabilmektedir. Bundan dolayı yazdan dolayı kalan alışkanlıkları çocuklarda bıraktırmaya çalışmalı ve düzenli bir uyku süresine geçiş sürecini yaptırmaya çalışmalıyız. Mevsime uygun olarak bol şekilde meyve ve sebze yedirmeye çalışmak ve bol sıvı tüketmeye yöneltmek çocuklarımız için çok iyi çok önemli olacaktır. Bu hem çocuklar için hem de bütün yetişkinler için çok önemlidir. Yine bu mevsimlerde yapılan yanlışlardan biri de çocuklarımızı çok kalın giydirmektir. Üst üste kalın kıyafetler giydirerek çocuklarımızı bunaltmaktayız. Bu da yapılan yanlışlardan birisidir. Çok kalın giysiler yerine birkaç kat orta kalınlıkta giysiler giydirerek vücut sıcaklığını dengede tutmaya ne üşüyecek kadar ne de çok terleyecek kadar giydirmeye özen göstermemiz gerekmektedir. Kış aylarında ve nispeten bahar aylarında mevsim değişikliklerinde alerjik reaksiyonlar çok fazla artmaktadır. Bunlarda viral enfeksiyonların geçmesine zemin hazırlamaktadır. Alerjik reaksiyonu olan hastaların mutlaka bir hekime başvurması reaksiyonların başladığı zaman tedavi almasını önermekteyiz. Bir diğer önemli hususta bu mevsimde başlayan enfeksiyonların çoğu viral enfeksiyon olduğu için mutlaka hekime danışmak hekim önerisi olmadan antibiyotik kullanmamız gerekmektedir."

Uzmanlar mevsimsel hastalıklara karşı uyardı

Uzmanlar mevsimsel hastalıklara karşı uyardı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim