• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Uzmanından Cilt Sağlığı Önerileri

Uzmanından Cilt Sağlığı Önerileri
Özel Star Medica Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. İrem Eren Kutlutürk, cilt sağlığının önemli bir konu olduğunu ve daha canlı bir...

Özel Star Medica Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. İrem Eren Kutlutürk, cilt sağlığının önemli bir konu olduğunu ve daha canlı bir cilt için doğal ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Özel Star Medica Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. İrem Eren Kutlutürk, cilt sağlığı konusunda bilgi verdi. Uzm. Dr. Kutlutürk, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, cildi daha genç ve daha canlı tutmanın bazı yöntemleri olduğunu belirtti.

Yatmadan önce makyajın mutlaka temizlenmesi gerektiğini söyleyen Uzm. Dr. Kutlutürk, "Vücutta selüloit yumrularını azaltmak için, kan dolaşımını hızlandırmak için cildi fırçalamak çok önemli. Makyajlı gece yatmamalıyız. Yüzümüzü temizlemeliyiz. Cildi temiz tutmak çok önemli. Masaj yapabiliriz. Masaj yapmak lenf dolaşımını artıracaktır. Kan dolaşımını da artırdığından dolayı cildi daha canlı, daha parlak tutacaktır. Dairesel hareketlerle cilde peeling uygulamak, cildi canlı tutar" dedi.

"BİTKİSEL SAÇ BOYALARI TERCİH ETMELİYİZ"

Saç sağlığı ile ilgili de uyarılarda bulunan Uzm. Dr. Kutlutürk, "Parlak saçlara sahip olmak istiyorsak, saç boyarken kendi doğal saç rengimizin 1-2 ton koyusunu ya da açığını tercih etmeliyiz. Bitkisel boyalar tercih etmeliyiz. Kimyasal boyalar, cilde ve saçlara zarar vermektedir. Saçları taramak da çok önemli. Kan dolaşımını artırır, dolayısıyla saçlarımızın parlak görülmesine neden olur" diye konuştu.

Ağır diyetlerin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine değinen Uzm. Dr. Kutlutürk, "Ağır diyetler yapmamalıyız. Özellikle bahar döneminde havaların ısınmasıyla kadınlarımızda çok ağır diyetler gözlemliyoruz. Vitamin değerleri düşüyor, kansızlık görülüyor kişilerde. Bu tarz durumlar, cildin daha soluk, daha mat görünmesine ve daha sağlıksız görünmesine neden oluyor" ifadelerini kullandı.

"CİLT TEMİZLİĞİ ÖNEMLİ"

Cilt temizliğinin önemli ve özen gösterilmesi gereken bir konu olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Kutlutürk, "Cilt tipimize uygun temizlik ürünleri kullanmalıyız. Cilt tipini belirlemek için de, yüzümüzü yaklaşık 10 kez ılık su ile yıkamalıyız, 30 dakika sonra yüzümüze bakmalıyız. Eğer çok fazla kuruluk, gerginlik varsa kuru tip cilde sahibiz demektir. Eğer sadece orta bölümde yağlanma oluyorsa karma cilt tipine sahibiz demektir. Yüz tamamen yağlı hale geliyorsa da yağlı bir cilde sahibiz demektir. Bu şekilde cilt tipini belirledikten sonra buna uygun ürünler kullanmalıyız cilt temizlemede" dedi.

Cildi olumsuz etkileyen bir konunun da zararlı güneş ışınları olduğunu aktaran Uzm. Dr. İrem Eren Kutlutürk, "Yaz dönemine geçiyoruz. Bu dönemde güneş koruyucu kullanmak çok önemli. 50 faktörlü güneş koruyucu kullanmaya özen göstermeliyiz. Güneş koruyucuların da koruma süresi çok uzun değil. Etkisi 1-2 saat sürüyor. Bunun için de birkaç saatte bir tekrarlamalıyız" açıklamasında bulundu.

Uzmanından Cilt Sağlığı Önerileri

Uzmanından Cilt Sağlığı Önerileri

Uzmanından Cilt Sağlığı Önerileri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim