• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Uyuşturucu ile mücadelede sivil toplum kuruluşları ile işbirliği

Uyuşturucu ile mücadelede sivil toplum kuruluşları ile işbirliği
Sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılması, bilgilendirilmesi ve fikir alışverişinde bulunulması amacıyla kurulan Uyuşturucu ile Mücadele İl...

Sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılması, bilgilendirilmesi ve fikir alışverişinde bulunulması amacıyla kurulan Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş başkanlığında gerçekleştirilen koordinasyon kurulu toplantısında, Halk Sağlığı Müdürlüğü Ruh Sağlığı Programları, Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Şube Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü yetkililerince, uyuşturucu ile mücadele alanında yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantıya başkanlık yapan Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, toplum ve halk sağlığının korunmasında, uyuşturucu ile mücadelenin önemine değindi. Vali Yardımcısı Ertaş, şunları kaydetti: "Toplumuzun huzur ve güvenliğini derinden sarsan, özellikle gençler arasında yayılma eğilimi gösteren uyuşturucu madde kullanımının önlenebilmesi için, uyuşturucu ile mücadelede arzın engellenmesine yönelik yapılan çalışmaların yanı sıra bağımlılığın engellenmesi, aynı zamanda uyuşturucu kullanıcılarının tedavi edilip, rehabilitasyonları sürecinde ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak, gerekli tedbirlerin alınması önemli bir görev olarak karşımızda durmaktadır. Özellikle gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın uyuşturucu ile mücadelede farkındalıklarının artırılması, bu konuda eğitim ve önleme faaliyetlerine önem verilmesi gerekmektedir. Diyalog ve işbirliğine büyük, görüş ve önerilerine önem verdiğimiz tüm sivil toplum kuruluşlarımızın, bu konuya büyük destek vereceklerine inanıyor ve teşekkür ediyorum."

İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı toplantı, uyuşturucu ile mücadelede yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunulması, görüş ve önerilerin dile getirilmesi ve uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği, mesajıyla son buldu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim