• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Uysal: Karı havada mı yakalayacaktık?

Uysal: Karı havada mı yakalayacaktık?
Zonguldak'ın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Cumhuriyet Halk Partili belediye Meclis üyelerinin "Belediye Karla mücadele sınavında başarılı...

Zonguldak'ın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Cumhuriyet Halk Partili belediye Meclis üyelerinin "Belediye Karla mücadele sınavında başarılı olamadı. Alaplı Belediyesinin kısıtlı imkanlarına rağmen yaptığı çalışma AK Partili üyelerden teşekkür aldı" sözlerine "Karı havada mı yakalayacaktık, gökyüzüne çarşaf mı gerecektik?" diye konuştu.

Ereğli Belediye Meclisi'nin 2016 yılı Ocak ayı toplantısı Atatürk Kültür Merkezi Belediye Meclis toplantı Salonu'nda Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirildi.

UYSAL: BELEDİYE KARLA MÜCADELEDE BAŞARILI

Toplantıda CHP Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı, karla mücadele çalışmalarında görev yapan belediye çalışanlarına teşekkür ettiğini, ancak yönetimde sıkıntı olduğunu iddia etti. Özyağcı, "Karla mücadele bir hafta daha sürseydi, herhalde güneydoğu'da yaşanan sokağa çıkma yasağına benzeyecekti. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Bunun için de iyi yönetmek gerekiyor. Biz iyi yönetilmediğini düşünüyoruz. Bugün Erzurum'un Kars'ın karı Ereğli'ye yağmış olsa herhalde üç ay çocuklarımız okula gidemezdi" ifadelerini kullandı. Özyağcı, Alaplı Belediyesi'nin bu konuda örnek alınması gerektiğini öne sürdü.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Özyağcı'ya cevaben yaptığı konuşmada "Geçen cumartesi gecesi sokağa çıktım. O işçi kardeşlerimiz, başlarında da müdürleri inanılmaz bir mücadeleyle yolları açtılar. Acaba yolların kapanmasında vatandaş olarak bizim hiç kabahatimiz yok mu? Baktım yola, ani bir kar yağışı var. Vatandaş iş yerine gitmiş, yanına aracını park etmiş ama kar içinde. O an aracını kaldıramıyor. Bizim arkadaşlarımız ise yolun tek tarafını açabiliyor. Videoları seyrettim. Maalesef bazı araçlar yol olduğu halde, kar kalınlığı 1-2 santim olduğu halde yerinden kalkamıyor. Savunmaya geçmiyorum. Hatalarımız varsa onlardan ders çıkartırız, çıkartmamız da lazım. Acaba nüfusumuzun yüzde kaçı kasım ayı geldiği zaman kışlık lastik takıyor. Ben baktım, videoları izledim. 2008 yılından bu yana en ciddi yağışla karşı karşıya kalmışız. Kar makinesi çalışıyor, arkası yeniden kapanıyor. Karı havada mı yakalayacaktık, gökyüzüne çarşaf mı gerecektik?Önemli olan triyaj dediğimiz önceliklerdir. Kriz masası nedir, çalışmasını sınıflara ayırın. 16 iş makinemiz ve 2015 personelimiz hazır. Başkan yardımcılarımız başlarında. Hastane yollarımız açık bıraktık ki, daha uzak ve sert bir coğrafyada olduğu halde hastaneye araçlar çalıştı mı, çalıştı. Ana arterler açık mıydı, açıktı. Birinci öncelik burası. Sizler belki evinizde oturdunuz, ben sokaktaydım. Dörtte belediyeye geldim, sekizde çıktığımda ben yolda yürüyemiyordum. O zaman bizim her caddeye bir araç bırakmamız lazım. Böyle bir imkanımız var mı? Olağanüstü doğa olaylarının nasıl olduğunu biliyorum. Bu tip olaylardan dolayı kendi üstümüze düşeni yaptık. Eksiğimiz varsa tamamlayacağız, bunlardan ders çıkaracağız. Örnek geçen sene yaşadığımız sel felaketi. Bu dereleri buraya biz koymadık. Göreve geldik, Allah'ım bize Kabasakal deresini, Gülüç deresini nasip et demedik. Sınav dediğiniz olayda her yerde aynı soru sorulur. Burada bir doğa olayıyla karşı karşıyayız. Bizim 31 mahallemiz var. Cenaze hizmetlerimiz aksadı mı? Cenazemi mezarlığa götüremedim, hastamı hastaneye götüremedim diyen var mı?" diye konuştu.

Belediye Meclisi gündemindeki tüm konuları görüşerek ocak ayı birleşimlerini tek oturumda tamamladı.

Uysal: Karı havada mı yakalayacaktık?

Uysal: Karı havada mı yakalayacaktık?

Uysal: Karı havada mı yakalayacaktık?

Uysal: Karı havada mı yakalayacaktık?

Uysal: Karı havada mı yakalayacaktık?

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim