• BIST 9871.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Üsküdarlı Gençler "Erbakan Hocalarını" Kabri Başında Andı

Üsküdarlı Gençler "Erbakan Hocalarını" Kabri Başında Andı
Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 5'inci yıl dönümünde Üsküdarlı öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ve sevenleri tarafından...

Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 5'inci yıl dönümünde Üsküdarlı öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ve sevenleri tarafından mezarı başında dualarla anıldı.

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 5'inci yılında Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezleri öğrencileri ve sevenleri tarafından, Zeytinburnu'nda bulunan Merkezefendi Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Anma törenine; öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ve sevenleri katıldı. Üsküdar Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü'ne bağlı Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezleri tarafından gerçekleştirilen anma töreninde Kur'an-ı Kerim okunurken, öğrenciler Necmettin Erbakan için dua etti.

Erbakan'ı kabri başında anan Üsküdar Gençlik Akademisi Eğitim Koordinatörü Yusuf Yıldırım, Erbakan hakkındaki düşüncelerini ifade ederek, "Öncelikle 54'üncü hükumetimizin başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı bugün ölüm yıl dönümü. Hayat iman ve cihat düşüncesiyle sağlamca düşünmemizi sağlayan Erbakan Hocamızın varlığını her daim hissediyoruz. Erbakan demek; "Bana ne Amerika" demek, Erbakan demek; "hayat iman ve cihat" demek. Günümüz Türkiye'sinde de şu anda her kademesinde hükumetimizin yaptığı her şey Erbakan Hocamızın yapmak isteyip de yapamadığı şeyleri şu anda hükumetimiz gerçekleştiriyor. Kendilerine öncelikle teşekkür ediyoruz" dedi.

"ONUN YOLUNDA OLDUĞUMUZU GÖSTERMEK İÇİN VAR OLACAĞIZ"

Erbakan'ın büyük bir siyaset adamı olduğunu söyleyen Yıldırım, "Erbakan Hocam 54'üncü hükumet zamanında oluşturmuş olduğu havuz sistemiyle tüm dünyaya G-8 projesini sunmakla günümüzde de sayın cumhurbaşkanımızın izlemiş olduğu politikanın aynısını izlemektedir. Erbakan hocamıza Allah "tan rahmet diliyoruz, kendisine Peygamber Efendimizin sancağı altında bizler de inşallah onunla beraber rahmetle anacağız kendisini. Günümüz gençliğine de Erbakan hocamızı anlatmaya çalışıyoruz. Onun gençler üzerinde İmam hatipler üzerinde her daim varlığını hissettirmek içim onun yolunda olduğumuzu göstermek için var olacağız ve gençlerimize de bunu aşılayacağız" şeklinde konuştu.

"BİZE ÖNDER OLDU BİZDE ONUN YOLUNDAN İLERLEMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Erbakan'ı kabrinde anan Eren Yağmur ise, "Hocamızın vefatını anmak için buraya geldik. Erbakan Hocamız bize gençliğimize doğru yolu gösteren önemli siyasi liderlerden biriydi. Bunu her şekilde gerek ilmiyle olsun siyasi başarılarıyla olsun bize gösterdi. Bize önder oldu bizde onun yolundan inşallah ilerlemeye çalışıyoruz. Onu da buradan anmaya gelmiştik. Allah inşallah dualarımızı kabul eder ve bizde gençlerimizle beraber onun yolunda ilerleriz" diye konuştu.

Necmettin Erbakan örnek alınacak bir insan olduğunu belirten Muhammed Çapak, "Önemli hizmetleri olan Necmettin Erbakan hocamızın kabrini 5'inci yılında ziyaret etmek çok güzel bir şey Allah mekanını cennet etsin"dedi.

Üsküdarlı Gençler "Erbakan Hocalarını" Kabri Başında Andı

Üsküdarlı Gençler "Erbakan Hocalarını" Kabri Başında Andı

Üsküdarlı Gençler "Erbakan Hocalarını" Kabri Başında Andı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim