• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Üsküdar’da Sokak Hayvanları Artık Üşümeyecek

Üsküdar’da Sokak Hayvanları Artık Üşümeyecek
Üsküdar Belediyesi kış hazırlıklarını tamamladı. 26 kar küreme aracı ve iş makinesi, 115 personel ile vatandaşlara hizmet verecek olan belediye, sokak...

Üsküdar Belediyesi kış hazırlıklarını tamamladı. 26 kar küreme aracı ve iş makinesi, 115 personel ile vatandaşlara hizmet verecek olan belediye, sokak hayvanlarına da üşümemeleri için Üsküdarlı kadınların hayvanlar için ördüğü kazakları giydirecek.

Üsküdar Belediyesi kar yağışının ve soğuk havaların hayatı olumsuz etkilememesi için hazırlıklarını tamamladı. Belediye kış ayları boyunca 26 kar küreme aracı ve iş makinesi, 100 personel ve 15 teknik personel ile karla mücadele edecek.

Yavuztürk Mahallesi'ndeki depoda çalışmaları yerinde kontrol eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Kar yağışına karşı hazır olduklarını belirten Başkan Türkmen, "Biz Üsküdar Belediyesi olarak 2015-2016 kış sezonuna hazırlık babında depo merkezi dediğimiz lojistik merkezimizde kışa hazırlık çalışmalarımızı gözden geçirmek üzere bir aradayız. Üsküdar Belediyemizin araçları, kar küreme makineleri, teknik personelimiz, çalışma arkadaşlarımızla birlikte biz kışa tam manasıyla hazır durumdayız. Her yıl kış mevsimden Üsküdar halkının rahatı için kış şartlarının onları en az şekilde etkilemesi için elimizden gelen gayreti zaten gösteriyoruz" dedi.

"ÜSKÜDARLILARA KUŞ EVLERİ DAĞITILACAK"

Üsküdar Belediyesi kışın yem bulamayan kuşlar için de kuş evleri hazırladı. Vatandaşa dağıtılacak olan kuş yuvalarına yem konularak, kışın besin ihtiyacını karşılayamayan kuşların beslenmesi sağlanacak.

Projeyle ilgili bilgi veren Başkan Hilmi Türkmen, "Bu yıl bir farklı hazırlık daha gerçekleştirmiş durumdayız. Özellikle kanatlı misafirlerimizi için kuşlar için kuş evi hazırladık. Bu kuş evini Üsküdar halkımıza dağıtacağız. Evlerindeki camlarına bu kuş evini takacaklar. Diyoruz ki ev bizden yem sizden. Kuş evinin odacıklarına Üsküdarlı vatandaşlarımız yemi dolduracaklar kışın kar yağdığında sokakta beslenemeyen kuşlar gelip bu kuş evinde günlük gıdalarını alacaklar" dedi.

SOKAK HAYVANLARINA "KÜÇÜK DOSTLAR AMBULANSI'

Üsküdar Belediyesi sokak hayvanlarını da unutmadı. Sokakta üşüyen ve aç kalan kedi ile köpeklere "Küçük Dostlar Ambulansı" hizmet verecek. Yetkililer tarafından tespit edilen sokakta soğuktan barınamayan kedi ve köpekler kazak giydirilerek ısıtılacak ve beslenecek.

"SOKAK HAYVANLARINA ÖRÜLEN KAZAKLAR GİYDİRİLECEK"

Sokak hayvanlarıyla ilgili yapacakları hizmetleri anlatan Başkan Türkmen, "Yine biz bu kışa hazırlık anlamında yeni bir hazırlık daha yaptık. Sokakta yaşayan başta kediler olmak üzere, onları da kışın şartlarında üşümesinler diye bizim belediyemizin Kadın El Ürünleri Pazaryerleri diye bir projemiz var. Kısacası KÜP, bu KÜP" teki özellikle hanımlar sokakta yaşayan dostlarımıza kazaklarını ördüler, kışın bu kazaklarını giyecekler. Bu kedilerimiz de üşümeden sokakta o yaz neşesiyle gezecekler diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Üsküdar’da Sokak Hayvanları Artık Üşümeyecek

Üsküdar’da Sokak Hayvanları Artık Üşümeyecek

Üsküdar’da Sokak Hayvanları Artık Üşümeyecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim