• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Uşak CHP, Çanakkale Zaferi’ni Pilav Ve Ayran Dağıtarak Kutladı

Uşak CHP, Çanakkale Zaferi’ni Pilav Ve Ayran Dağıtarak Kutladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak İl Örgütü Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümünü Çanakkale şehitleri ve tüm şehitler ruhuna bin kişilik pilav ve...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak İl Örgütü Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümünü Çanakkale şehitleri ve tüm şehitler ruhuna bin kişilik pilav ve ayran dağıtarak kutladı.

CHP Uşak İl Örgütü 18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümü nedeniyle şehitler ruhuna bin kişilik tavuklu pilav ve ayran dağıttı.

Tiritoğlu Parkı'nda yapılan pilav ve ayran dağıtımı, İl Başkanı Ali Karaoba'nın Şehit Aileleri Derneği başkanı Şakir Çakır ve 2007 yılında Dağlıca Baskınında şehit olan Asteğmen Mehmet Bozkuş'un babası İsmail Bozkuş'a pilav ve ayran ikram etmesi ile başladı.

KARAOBA; "ÇANAKKALE ZAFERİ TOPLA TÜFEKLE KAZANILMADI"

Daha sonra bir konuşma yapan CHP Uşak İl başkanı Ali Karaoba, Çanakkale Zaferi'nin mazlum milletlere bir örnek olduğunu ve dünyada eşi benzeri görülmeyen bu savaşı Türk Ulusu'nun topla tüfekle değil, anlarla, bacılarla ve şehitlerle kazanıldığını vurguladı.

Karaoba, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; "Bugün, ülkemizin ve dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale destanın 101. yılında vatan topraklarını düşmana teslim etmeyen aziz kahramanlarımızın hatırası önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz. Farklı farklı etnik milliyetlerden oluşan milyonlara ulus olma bilincinin aşılandığı, Anadolu halkının topuyla, tüfeğiyle, kanıyla canıyla verdiği bu büyük mücadele Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tarih sahnesine büyük bir askeri deha ve çok güçlü bir lider olarak çıkışı açısından da ayrı bir öneme sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu sürecinde bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi aynı zamanda Birinci Dünya Savaşı'nın seyrini değiştirerek tarihe "Çanakkale Geçilmez" sözü ile yazılmış bir destandır. Bu destanın ardından, Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde, emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesini başlatan ve bağımsız bir devlet kurmayı başarmış olan halkımız tüm dünyanın ezilen, mazlum ve mağdur halklarına örnek olmuştur. Bugün bir kez daha, tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferinde Anadolu halkının verdiği onurlu mücadeleyi saygı ile hatırlıyor; 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Gününde, vatan topraklarımızın kurtarılmasında canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum."

Uşak CHP, Çanakkale Zaferi’ni Pilav Ve Ayran Dağıtarak Kutladı

Uşak CHP, Çanakkale Zaferi’ni Pilav Ve Ayran Dağıtarak Kutladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim