• BIST 10277.45
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 8 °C
  • İzmir 19 °C

Üreticiye Destek Meyvesini Verdi

Üreticiye Destek Meyvesini Verdi
Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma için sağladığı desteklerle üreticinin yüzünü güldürüyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma için sağladığı desteklerle üreticinin yüzünü güldürüyor. Köprübaşı ilçesinde çilek yetiştiriciliği yapan üreticiye sera malzemesi yardımında bulunulan çiftçiler, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş'i ziyaret etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz şubat ayında çilek yetiştiricilerine yaptığı sera malzeme yardımının ilk meyvelerini aldı. Şubat ayında düzenlenen törenle Köprübaşılı üreticiye sera malzemesi veren Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin yüzünün gülmesini sağladı. Üreticiler, malzeme desteği sayesinde yetiştirdikleri çilekleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş'e getirerek teşekkür etti. Genel Sekreter Halil Memiş'in makamında gerçekleşen ziyarete çiftçilerin yanı sıra Genel Sekreter Yardımcıları Aytaç Yalçınkaya, Dr. Fuat Uzun ve Yılmaz Gençoğlu da katıldı.

'YÜZLERİNİ GÜLDÜRMEK BİZLERİ MUTLU EDİYOR'

Çiftçiler, yetiştirdikleri çileklerden Genel Sekreter Halil Memiş'e ikram ederek, yapılan malzeme desteği için teşekkür etti. Sera malzemesi dağıtım törenine katıldığını ve ilk mahsulleri görmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Memiş, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından çilek üreticiliği yaparak geçimini sağlayan 28 çiftçiye kişi başına 1 dekar için olmak üzere; yüksek plastik tünel kurulmasında galvanizli boru, boru bükme işi, gergi teli, örtü naylonu, klips, sabitleme çubuğu tedarik etmiştik. Çilek üretim sahalarının örtü altına alınması ile üreticilerimizin yağış ve don olayları nedeniyle maruz kaldıkları ürün ve kalite kayıplarının önüne geçilmesini hedef belirlemiştik. Bugün görüyoruz ki çiftçilerimiz verdiğimiz malzemeleri başarılı bir şekilde kurarak, hasat yapmıştır. Çiftçilerimizin yüzünü güldürmek, onlara üretim sürecinde destek verebilmek bizleri çok mutlu ediyor" diye konuştu.

'ÇİFTÇİLER İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİR KAYNAĞI'

Köprübaşı ilçesinde çilek yetiştiriciliği hızla yaygınlaşmış ve ilçe çiftçileri için önemli bir gelir kaynağı haline geldiğini belirten Memiş, "Örtü altında yetiştiriciliğin daha uzun bir periyota yayılması, turfanda olarak pazara ürün verilmesini sağlaması gibi getirileri nedeniyle çiftçilerimize malzeme desteğinde bulunmuştuk" dedi.

Üreticiye Destek Meyvesini Verdi

Üreticiye Destek Meyvesini Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim