• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Urartu Göz Merkezi’nde 20 dakikada katarakt ameliyatı

Urartu Göz Merkezi’nde 20 dakikada katarakt ameliyatı
Van'da son teknolojik cihazlarla hizmet veren Urartu Göz Merkezi'de 20 dakikada lazer yöntemi ile katarakt ameliyatı yapılıyor.

Van'da son teknolojik cihazlarla hizmet veren Urartu Göz Merkezi'de 20 dakikada lazer yöntemi ile katarakt ameliyatı yapılıyor.

Kataraktın sadece yaşlılarda görülen bir hastalık olmadığını belirten Urartu Göz Merkezi doktoru Op. Dr. Ali Kutlay Tufan, "Katarakt; gözün içerisinde bulunan ve lens dediğimiz gözün kırılma bölgelerinde özellikle ileri yaşlarda görülen, ancak bebeklikten itibaren tüm yaşlarda da rastlayabildiğimiz görmeyi en sık düşüren hastalıklardan birisidir. Burada özellikle lens dediğimiz kısmın puslanıp ışığı geçirmez hale gelmesi sonucu yaşanan görme bozukluğu olarak da tanımlayabiliriz. Nedenleri arasında en sık yaş faktörü öne çıksa da çok nadir de olsa doğumdan itibaren ortaya çıkabilmektedir. Bunun yanı sıra kimi kronik hastalıklarda kullanılan yüksek doz ya da uzun süreli steroidten kaynaklı kortizon tedavisi alan hastalarımızda genç yaşlarda görülebilir. Yine travmaya bağlı olarak göze gelen darbenin etkisiyle herhangi bir yaşta katarakt hastalığıyla karşılaşmaktayız" dedi.

"Lazer yöntemi ile 20 dakikada katarakt ameliyatı yapıyoruz"

Kataraktın tek tedavisinin ameliyat olduğuna değinen Op. Dr. Tufan, "Halk arasında lazer denilen ve tıpta FAKO dediğimiz yöntemle dikişsiz bir şekilde gözde bulunan kataraktlı merceğin çıkarılması suretiyle yerine daha önce özel ölçümlere göre yapılan yapay mercekler takılarak yapılan bir göz operasyonudur. Urartu Göz Merkezi olarak dünyada uygulanan teknolojik imkânlarla ilimizde bütün ameliyatları kolaylıkla yapmaktayız. Katarakt ameliyatını da burada konforlu bir ortamda herhangi bir iğne yapmadan ya da narkoz kullanmadan 20 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştirmekteyiz. Hastalarımız aynı gün içinde taburcu olarak günlük yaşamlarına devam edebilmektedirler. Açık ameliyat yöntemi ise burada en son tercih edilen ve yüzde birin bile altında bir oranda kullandığımız bir yöntemdir" şeklinde konuştu.

"Katarakt kendini nasıl fark ettirir?"

Katarakt hastalığının belirtilerine de değinen Dr. Tufan, şunları söyledi:

"Özellikle akşamları görme yetisinin giderek düşmesi, gözde kamaşma, görmenin azalması, sık sık gözlük değiştirme ve gözlükleri değiştirmesine rağmen görme yetisinin istenilen sevide olmaması gibi şikâyetlerle hastalarımız bize gelmektedirler. Yine katarakta ileri yaş önemli bir faktördür. Yaş arttıkça kataraktın görülme oranı da artmaktadır. Hastalık ayrıca şeker ve diyabet hastalarında daha sık görülmektedir."

Benzer şikâyetlerle kendilerine gelen hastanın şikâyetlerini dinleyerek başladıklarını ifade eden Op. Dr. Ali Kutlay Tufan, "Hastanın şikâyetleri dinlenir. Ardından muayenede katarakt tanısı varsa düzeyi ve hangi evrede olduğu tespit edilir. Bu şekilde tedavi süreci ve ameliyat için hazırlık yapılır" diye konuştu.

"Kataraktta güneş ışığına dikkat"

Katarakta yol açan dış etkenlere değinen Tufan, "Burada yaş faktörü temel neden olsa da yardımcı etkenler de vardır. Güneş ışığı bunun başında gelmektedir. Özellikle bölgemizde yaz aylarında yoğun olan güneş ışınları sıklıkla çiftçilik veya hayvancılıkla uğraşan vatandaşları da olumsuz yönde etkilemekte, kataraktın oluşması ve ilerlemesine neden olmaktadır. O yüzden vatandaşlarımıza çağrımız sık sık olmasa bile düzenli aralıklarla bir göz doktoruna görünmeleridir" diye konuştu

Urartu Göz Merkezi’nde 20 dakikada katarakt ameliyatı

Urartu Göz Merkezi’nde 20 dakikada katarakt ameliyatı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim