• BIST 9753.94
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Ünye’de En Büyük İhalede İmzalar Atıldı

Ünye’de En Büyük İhalede İmzalar Atıldı
Ünye Belediyesi tarihinin en yüksek bütçeli ihalesi olan Sosyal Yaşam Alanı projesinde ihalenin sonuçlanmasının ardından firma ile sözleşme imzalandı.

Ünye Belediyesi tarihinin en yüksek bütçeli ihalesi olan Sosyal Yaşam Alanı projesinde ihalenin sonuçlanmasının ardından firma ile sözleşme imzalandı.

Ünye Belediyesi tarafından eski Belediye Sineması ve Kültür Sarayı binalarının olduğu alana yapılacak olan Sosyal Yaşam Alanı projesinde ihalenin sonuçlanmasının ardından, başkanlık makamında imza töreni düzenlendi. İmza törenine Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Belediye Başkan Yardımcıları, Ünye Belediye Meclis Üyeleri ve ihaleyi alan firmanın yetkilileri katıldı.

Toplamda 15 bin 589 metrekare kapalı alandan oluşacak olan ve yaklaşık maliyeti 19 milyon 833 bin lira olarak hesaplanan Sosyal Yaşam Alanı Projesinde Ünye Belediyesi yüzde 40.07 pay alacak.Ünye Belediyesi tarihinin en yüksek bütçeli ihalesi olma özelliğini taşıyan projenin 20 ayda bitirilerek hizmete sunulması planlanıyor.

"BİZİM İÇİN MAKUL BİR TEKLİF OLDU"

İmza töreni öncesi ihale süreci ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Eski Belediye Sineması ve Kültür Sarayı binalarının olduğu alana yapılacak olan proje için ihale sürecimizi bitirdik ve imza aşamasına geldik. İhale sürecinde 6 firma dosya almış 3 firmamız da teklif sunmuştu. Bu 3 firmanın içerisinde de 2 firma gerekli yeterlilik koşullarını taşımadığı için ihale dışı kalmıştı. Mevcut firmamızın ise iş bitirme sonuçlarının güncellemesi gerekiyordu. Bununla ilgili gerekli yazışmayı valiliğimiz ile yaparak cevabı basınımız ile paylaşmıştık ve firmanın gerekli koşulları taşıdığında hemfikir olduk. Firma tarafından verilen yüzde 40 oranındaki teklif de bizim için gayet makul bir teklif" diye konuştu.

İhale şartnamesinin içerisinde alana gidiş ve gelişte kullanmak üzere bir araç olması gerektiğini hatırlatan Başkan Çamyar, belediyenin bir araca daha ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bu noktada sözleşme öncesi firma yetkilimizden bağış istiyoruz. Ünye Kamuoyu buraya yapacağınız yatırım için sizlere müteşekkir, böyle bir bağış için de müteşekkir olacaktır" dedi.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ"

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'ın talebinden sonra söz alan Firma yetkilisi Dursun Çivici ise, "Öncelikle böyle bir ihaleyi başarı ile sonuçlandırdığınız için sizi kutluyorum. Ben aslen Ünyeliyim burada doğdum ve büyüdüm. Belediyemizin sorunları aynı zamanda bizim de sorunumuzdur. Elimizden gelen her şeyi yapacağımıza söz veriyorum" diyerek Başkan Çamyar'ın talebine olumlu yanıt verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim