• BIST 9834.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Ünye Belediyesi’ne Tam Not

Ünye Belediyesi’ne Tam Not
Ünye'de 2015 yılının son günü başlayan ve 2016 yılının ilk günleri de aralıksız devam eden kar yağışı şehri beyaz örtüye bürüdü.

Ünye'de 2015 yılının son günü başlayan ve 2016 yılının ilk günleri de aralıksız devam eden kar yağışı şehri beyaz örtüye bürüdü. Ünye'de etkili olan yoğun kar yağışına rağmen çalışmalarıyla ilçe halkını mağdur etmeyen Ünye Belediyesi ekipleri, vatandaştan tam not aldı.

Ünye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne ve Kırsal Kalkınma Müdürlüğü'ne bağlı olarak oluşturulan karla mücadele ekipleri ilçeye ilk kar tanesi düştüğü andan itibaren 85 mahallede teyakkuza geçti. Hava sıcaklığının eksi 10'a kadar düştüğü ilçede, dondurucu soğuğa karşın 7/24 görev yapan karla mücadele ekipleri ilçe genelindeki tüm caddelerde ana arterlerde kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Diğer taraftan kar kalınlığının bir metreyi aştığı yerleşim yerlerinde hastalara ve cenazelere Ünye ve Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yürütülen yol açma çalışmalarıyla ulaşılarak yardım edildi.

OKUL VE CAMİ VE HASTANELER UNUTULMADI

Ünye Belediyesi, aşırı kar yağışı nedeniyle okul önlerinde ve bahçelerinde biriken karları da temizleyerek, öğretmen ve öğrencilerin okullarına güvenli bir biçimde girebilmeleri için çalışma yürüttü. Bu kapsamda okul önleri, girişi ve bahçelerde biriken karlar küreme çalışmasıyla temizlenirken okul girişlerinde de tuzlama yapıldı. Aynı şekilde ilçe genelinde camilerde ve hastanelerde de kar ve buzlanmaya karşın çalışmalar yapıldı.

"TÜM İMKANLARI SEFERBER ETTİK"

Karla mücadele çalışmalarında başarılı olduklarını dile getiren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Karla mücadele çalışmalarımızda; Belediyemiz 27 araç 35 personel, Büyükşehir Belediyemiz 50 araç 65 personeli ile tüm imkânları seferber etmiştir. 3 gün boyunca gece gündüz demeden karla mücadele çalışmalarımız devam etmiş ve bugün itibariyle yolu kapalı mahallemiz kalmamıştır. Desteklerinden dolayı Ordu Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum" dedi.

Ünye Belediyesi’ne Tam Not

Ünye Belediyesi’ne Tam Not

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim