• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Üniversiteli Kabin Memurları

Üniversiteli Kabin Memurları
Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Pegasus Havayolları ile yaptığı anlaşma ile sivil havacılık için kabin memurları yetiştirecek.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Pegasus Havayolları ile yaptığı anlaşma ile sivil havacılık için kabin memurları yetiştirecek.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kültür ve Kongre merkezinde düzenlenen protokol törenine Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz, Pegasus Havayolları Genel Başkan Yardımcısı Nurçin Özsoy, Pegasus Kabin Eğitim Müdürü Derya Şimşek'in yani sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Pegasus Havayolları ile yapılan bu anlaşma ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi sivil havacılık için kabin memuru yetiştirecek.

Protokol imza töreninde konuşma yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Vekili Haluk Kalyoncu,protokolün hayırlı olmasını diledi. Kalyoncu, "Pegasus Havalarını kabin memurluğu adına yeni bir alan oluşturmuş olmasından dolayı kutluyorum. Ve kendilerine üniversitemizin sürekli eğitim merkezi vasıtasıyla vereceğimiz bu eğitimde rektörümüzü de kutluyor ve başarılar diliyorum Bu aslında üniversitemizin kuruluş amaçlarından birisi olan insanı bilimi olan beden değil devamında genişlenen eğitimde sunulan bir katkının da parçasıdır. Çünkü sivil havacılık ciddi anlamda ihtiyaç var. Özellikle kabin memuru ve pilot anlamında insan kaynağına ihtiyacı var. Bu insan kaynağından karşılığı da bizde üniversite olarak bir katkı sunmak amacıyla gençlerimizin teorik eğitimini burada Pegasus havayollarıyla anlaşma neticesinde İstanbul'da sağlayacağız. Teorik eğitimi tamamladıktan sonra Pegasus hava yollarının ve sivil havacılığın kendi sahalarında uçaklarda kabin memuru inşallah adaylar istihdam edilmiş olacak. Biz üniversite olarak aynı zamanda pilotes eğitiminin lisans eğitiminde bir başlangıcı olarak havacılık sektöründe eğitim anlamında faaliyet göstereceğimiz için başlangıç olarak görüyorum" dedi.

Yapılan protokolle sivil havacılığa kalifiye eleman yetiştireceklerini söyleyen Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz ise "Bir yıldır sürdüğümüz bu projenin sonuna yaklaşıyoruz. Aslında bir başlangıç bu eğitime başlayacağız. Sivil havacılık genel müdürlüğünden bir yetki aldık bu yetkiyle artık Hasan Kalyoncu Üniversitesi tüm uçaklarda hizmet verecek kabin memurlarına eğitmek üzere tam yetkili kuruluş kurum olmuştur. Ve bu yetkiyi de alan başka bir kurum yoktur. Bu nedenle bu yetkinin alınmasında emeği geçen öncelikle Pegasus Havayolları'na teşekkür ediyorum. Çok ciddi bir destek gösterdiler ve bizim hasan kalyoncu üniversitesine personeline teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Hem üniversitem adına hem de sivil havacılık adına. Sivil havacılık Türkiye'nin lider sektörlerinden çok hızlı gelişen sektörlerinden biri. Belki bunun gibi birkaç sektör var bu ilk 3 içerisinde gıda sektörü de buna benzer sektör o da çok hızlı gidiyor. Ama sivil havacılık ondan çok daha ivmeli çok hızlı gelişen bir sektör. Tabi sektör eğitimin önünde olmaya başlayınca eğitim bazen sektöre ara personel yetiştirmekte nitelikli personel yetiştirmekte geri kalabiliyor. Dolayısıyla HKÜ ve Pegasus Havayolları açığı gördü. Sektörün ihtiyacı olan çok önemli ihtiyacı olan kabin memurluğunu yetiştirmek üzere hazırlıklarını tamamladı. Ciddi bir alt yapı oluşturduk. Eğitim müfredat oluşturduk. Eğitmenlerimizi hazırladık. Kitapçığımız var. Çok önemli bir eğitim materyali oluştu. Bu literatüründe önemli katkı hazırlığımızı yaptık. Bugünden itibaren protokolde imzalayacağız. Artık kayıtlarımıza başlayacağız.2016 yılında yaklaşık 500 kabin memuru eğitmek ile ilgili bir hedefimiz var. Ama ilk etapta bunu beşer kişilik gruplarla belki 3 grup yada 4 grup "la başlayacağız. Pegasus havayollarının ihtiyacı doğrultusunda birlikte yola çıkararak birlikte karar verdik. Bir takım sivil havacılığın genel kuralları var onlarda önemli gerçekten havada hizmet vermek havacılık yapmak. Hem uçaklarda hem de personellerde ciddi nitelikli belgelenmiş yetkilendirilmiş kurallara tabi bu nedenle bunlara uyarak devam etmeye çalışacağız" diye konuştu.

İmzalanan protokolden duyduğu memnuniyeti dile getiren Pegasus Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Özsoy, "Hepinizin bildiği gibi sivil havacılık dünyada çok hızlı gelişen sektör ve bu sektörden en çok etkilenen Pegasus" da bu hıza ayak uydurmaya çalışıyor. Son derece bilinçli olarak bu büyümesini gerçekleştiriyor. Burada uçakta görev yapacak kabin ekiplerinin eğitimleri de en önemli önem verdiğimiz unsurlardan bir tanesi. Aynı dili konuştuğumuz Kalyoncu Üniversitesiyle böyle bir iş birliğine giriştik. Bence bana göre kırk yıldır bu sektördeyim bence o kitapçık değil ansiklopedi oldu. Burada çok tevazu gösterdiler kendileri. Havayolları dışında sektörde bir üniversite tarafından hazırlanmış en akademik kitap bu yönden de kendilerini kutluyorum. Biz bu birliktelikten çok mutluyuz Kalyoncu Üniversitesi'nin her türlü sınıf kabin eğitiminin dışında da diğer yabancı dil bireysel gelişim eğitimleriyle de bu eğitimlerimizin destekleyeceğini sonsuz inanıyoruz. Onun için sektöre hayırlı olsun diyorum böyle bir ortaklıktan dolayı da çok mutlu olduğumuzu Pegasus adına belirtmek istiyorum " şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Pegasus Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Özsoy ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz tarafından Kabin Memurları Eğitim Protokolü imzalandı.

Üniversiteli Kabin Memurları

Üniversiteli Kabin Memurları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim