• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Üniversite-sanayi İşbirliği

Üniversite-sanayi İşbirliği
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Trakya Üniversitesi (TÜ) "Üniversite-sanayi iş birliği" protokolü imzalandı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Trakya Üniversitesi (TÜ) "Üniversite-sanayi iş birliği" protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol, üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde TÜ Meslek Yüksekokullarında eğitim gören öğrencilerin ETSO'ya bağlı işyerlerinde bir dönem süreyle gerçekleştirilebilecek pratik eğitim ve çalışmalarını kapsıyor.

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü binasında gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Pişkin ve Prof. Dr. Metin Aydoğdu, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Aydoğan Akıncı, Edirne Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdurrahman Güven, Kartaltepe Mensucat Fabrikası T.A.Ş. Temsilcisi ile meslek yüksekokulu öğretim üyeleri ve öğretim elemanları katıldı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, üniversite ve sanayi işbirliğinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, bu işbirliğinin üzün süreden beri olmasını arzuladıklarını söyledi. ETSO Başkanı Zıpkınkurt , "Rektörümüz bize kapılarını açtı. Biz de sanayicilerimizle birlikte daha iyi neler yapabiliriz, üniversitemize nasıl destek oluruz diye bugün bu protokolü imzalıyoruz herkese hayırlı olsun" dedi.

"DÜNYADA ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTAYA VARDIK"

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, imzalanan protokolde bütün meslek yüksekokullarını ve bütün fakülteleri de kısa sürede doğrudan yaymayı hedeflediklerini söyledi. Üniversitede de eğitim gören gerek iki yıllık meslek yüksekokulları daha sonrada fakültelerdeki öğrencilerin eğitimleri sırasında ve süresince ilgili alanlarında sanayide, fabrikada, atölyelerde çalışacaklarını kaydeden Rektör Yörük, "Bunlar pratik yaptıkları süre eğitimden sayılacaklar. Eğitimlerini aldıkları sürece biz sigortalarını da ödeyeceğiz. Bu anlamda da devletimiz güçlü eğitime ayırdığı katkı çok. Dünyada çok önemli bir noktaya vardık ki gerek genelde eğitime ayrılan pay yükseköğretime ayrılan paydan Trakya Üniversitesi de yeterince nasipleniyor ve devletimizden aldığımız güçle bize artırılan payın artması ile öğrencilerimize hem daha kaliteli eğitim verelim istiyoruz, dersliklerini ve laboratuvarlarını modern hale getiriyoruz" diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERİMİZ OKUL BİTİRMEDEN İŞ TEKLİFLERİ ALACAKLAR"

Prof. Dr. Yörük, "Eğitim kalitemiz artacak ve öğrencilerimiz iş bulma ki yükseköğrenimde önemli bir sorun bu noktada da öğrencilerimize okul bitimizden kısa süre sonra belki de öğrencilerimiz okul bitirmeden iş teklifleri alacaklar. Sanayicimizde büyük anlamda ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını, daha sonrada nitelikli eleman ihtiyacını karşılamış olacağız. Bu ardan çıkacak olan son ürünün katma değerin aratması hepimiz cebindeki paranın artması zenginliğimizin artmasıdır" Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ETSO ile Trakya Üniversitesi arasında üniversite - sanayi iş birliği" protoklünü imzaladı.

Üniversite-sanayi İşbirliği

Üniversite-sanayi İşbirliği

Üniversite-sanayi İşbirliği

Üniversite-sanayi İşbirliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim