• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Üniversite adayları dikkat! Başvurular başladı

Ve ÖSYM'den LYS ek yerleştirmeler için beklenen açıklama geldi.
Ek yerleştirme, tercih kılavuzu 2013 ÖSYM'nin internet sitesinden duyuruldu. Üniversite adayları için başvurular bugünden itibaren başladı. ÖSYM daha önce 'ön bilgilendirme' kılavuzunu yayımlamıştı. Adayların tercih yapmadan önce bugün yayımlanan (25 Eylül) kılavuza bakmaları ÖSYM tarafından öneriliyor. Yeni ek yerleştirme kılavuzu ve tercihi formunu aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.
 
ÖSYM'den yapılan 2013 LYS ek yerleştirme kılavuz ve tercih formu açıklaması şöyle:
 
"2013-2014 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ve 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına 2013-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır.
 
Adaylar, 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 25-30 Eylül 2013 tarihleri arasında başvuru merkezleri aracılığıyla veya internet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacaklardır. 2013-ÖSYS merkezi ilk yerleştirmede tercih işlemi yapılabilen tüm Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ÖSYS’de Başvuru Merkezi olarak görev yapacaklardır.
 
BAŞVURU SÜRESİ UZATILMAYACAK
 
Başvuru Merkezleri, resmi iş günü ve resmi iş saatleri arasında başvuru alacaklardır. Başvuru süresi uzatılmayacaktır. Adaylar, tercihlerini Başvuru Merkezi aracılığıyla yaptıklarında ödeyecekleri 3,00 TL tutarındaki hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyeceklerdir. Posta ile Merkezimize gönderilen Tercih Formları işleme alınmayacaktır.
 
DİKKAT! TERCİH KILAVUZUNU DİKKATLİ İNCELEYİN
 
Ek Yerleştirme kurallarına ilişkin bilgiler, 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacaktır. Adaylar, 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu ile Tercih Formuna 25 Eylül 2013 tarihinden itibaren ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Ek yerleştirme için başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Kılavuz basılı olarak dağıtılmayacağından adayların ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri yararlarına olacaktır.
 
Ek yerleştirme işlemleri, 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.
 
ÖSYM BAŞKANLIĞI'NDAN UYARI VAR
 
"Bazı internet sitelerinde 2013-ÖSYS ek kontenjan bilgileri adı altında bilgiler yer almaktadır. Adayların bu bilgilere itibar etmemeleri, 2013-ÖSYS ek yerleştirme tercihlerini belirlerken sadece ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanan  2013-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzundan (25 Eylül 2013) yararlanmaları ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir."
 
KAÇ TERCİH YAPILABİLECEK?
 
Peki, adaylar ek yerleştirmelerde kaç tercih yapabilecek? Adaylar tercih yapma hakları bulunan tablolardan toplam 30'u geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabilecek. 
 
TERCİHLER NASIL YAPILACAK?
 
Adaylar tercih yapmak istedikleri programları belirleyip tercihlerini sıraladıktan sonra tercih formunu 25-30 Eylül 2013 tarihleri arasında internet bağlantısı olan ve yazıcısı bulunan bir bilgisayarı kullanarak ÖSYM'nin "www.osym.gov.tr" internet adresindeki "Tercihler" alanındaki 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme Tercih başlıklı alana TC kimlik numaraları ile şifrelerin girdikten sonra ÖSYM’ye gönderebilecek. Adayların bu işlemden sonra ekranda "Tercihleriniz … tarihinde başarı ile ÖSYM’ye bildirilmiştir" uyarısını görmeleri gerekiyor.
 
Başvuru merkezi aracılığıyla tercihleri göndermek isteyen adaylar ise doldurdukları tercih formu ve nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaportlarıyla birlikte 25-30 Eylül arasında bir başvuru merkezine giderek başvurularını yapabilecek. Tercih hizmeti ücreti olarak adaylardan 3 lira alınacak.
 
KAYITLAR İÇİN BU NOKTALARA DİKKAT
 
a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
b) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Ancak aslının getirilmesi suretiyle
üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir.
c) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
d) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
e) Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.
f) Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri
yapmaya yetkilidir.
 
ÖSYM ADRESLERİ, İRTİBAT NUMARALARI
 
Merkezimizi bir bütün olarak ilgilendiren resmî, özel ve genel yazılar için:
ÖSYM Başkanlığı 06538 Bilkent-ANKARA
 
Başvuru, sınav ve sınav sonuçları konusunda adaylarca gönderilecek her tür dilekçe için:
 
ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı (SHDB) 06538 Bilkent-ANKARA
 
ÖSYM İnternet Adresi:
http://www.osym.gov.tr
 
Aday İşlemleri Sistemi (Başvuru, tercih yapma, bilgi kontrol, değişiklik, düzeltme vb.):
https://ais.osym.gov.tr
 
Sonuçlar İçin İnternet Adresi:
https://sonuc.osym.gov.tr
 
Telefon Numarası:
(312) 298 80 50 (Çok Hatlı Santral)
 
444 ÖSYM - 444 67 96 (Çağrı Merkezi)
 
ÖSYM Sınav Merkezi Koordinatörlükleri:
ÖSYM Sınav Merkezi Koordinatörlüklerinin adres ve iletişim bilgileri ÖSYM’nin http://www.osym.gov.trİnternet adresinde yer almaktadır.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim