• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Üni 11 taraftar grubu kuruldu

Üni 11 taraftar grubu kuruldu
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencilerin öncülüğünde kurulan ÜNİ 11 taraftar grubunun üniversitede kurulan standına ilk gün ilgi büyük oldu.

2007-2008 sezonunda Türkiye 3. Lig'den Bilecik 1. Amatör Lige düşen ve 7 senedir Bilecik 1. Amatör Ligde mücadele eden Bilecikspor'a üniversite öğrencilerden destek geldi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencilerin öncülüğünde kurulan ÜNİ 11 taraftar grubunun mevcutta buluna Belekoma Tayfa taraftar grubunun kardeş grubu olarak nitelendiriliyor. ÜNİ 11 taraftar grubu kurucusu Gökalp Arslan, Bilecikspor'un hakkettiği yerlere gelmesi için çorbada kendilerinde tuzu olması gerektiğini düşünerek bu taraftar grubunu kurduklarını belirtti. Arslan, "İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde stant kurduk ve ilgi çok büyük oldu. Yaklaşık 150 öğrenciyi grubumuza üye yaptık. Bu grubun kurulmasının amacı üniversiteli gençlerle Bilecikli gençleri buluşturmak. Biz bu yola çıkarken kimseyle rekabet etme gibi bir amacımız yok. Amacımız tribünlerde spora olan desteğimizi vermek. Biz bu şehre üniversite okumaya geldik. Hiçbirimiz Bilecikli değiliz, hiçbirimiz Bilecik'in yerlisi değiliz. Ama böyle bir karar aldık" dedi.

"DEPLASMANA BİZLERDE GİDECEĞİZ VE TAKIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ"

Deplasmanlarda ve içeride oynanan maçlarda üniversite öğrencileri olarak her destek olacaklarını anlatan ÜNİ 11 taraftar grubu kurucusu Gökalp Arslan, "Mesela ilk deplasmanımıza hafta sonu gittik Karaköy maçına başkanımızla beraber. Bu grup olarak ilk maçımızdı. Fikir benden çıktı, arkadaşlara sundum fikri. Onayladılar, kabul ettiler. Ben de hepsine güvendim. Hepsinin arkamızda olacaklarını düşünüyorum. Hep beraber böyle bir işe girdik. Belekoma Tayfa da bizi gayet iyi karşıladı. Asıl tayfa onlar, onlar bizden önce vardı. Herkese saygımız sonsuz, ve herkese kapımız sonsuza kadar açık. Stadın tel örgülerine Üni11 pankartını asacağız ve tribünde hep beraber olacağız" ifadelerine yer verdi.

"BİZ SADECE TARAFTAR GRUBU OLARAK BU İŞE GİRMEDİK"

Gökalp Arslan, kendilerinin sadece bu işe taraftar grubu olarak girmediklerini söyledi. Bilecikspor kulübü olarak bir çok brançta faaliyet göstereceklerini anlatan Arslan sözlerine şöyle devam etti:

"Kulübümüzün dağcılık etkinlikleri, okulda konferanslar düzenleyeceğiz ve önemli teknik adamlarını getirmeyi düşünüyoruz. Bu konuda herkesin içi rahat olabilir. Biz sadece taraftar olmayacağız ve elimizden gelen ne varsa yapacağız. Şu an da kemik grup olarak 30-40 kişi varız. Gün geçtikçe üye sayısı artacaktır ama bu hafta sonu oynanacak olan maça 150 kişilik bir grupla gitmeyi düşünüyoruz. Kulübümüzün kampanyası var. 1111 üye kampanyası, bizim amacımız o kampanyayı gerçekleştirmek. Bizim hedefimiz en üst seviye."

"BİLECİKSPORUMUZU BİR YERLERE BU GEÇLERLE BİR YERE GETİRECEĞİZ"

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi kurulan ÜNİ11 taraftar grubuna standını gezerek üniversite öğrencilerine Bilecikspor'u anlatan Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu da, "Burada üye olan öğrencilerden hiçbir şekilde ücret talep etmiyoruz. Sadece Bilecikspor'u sevsinler ve maçlara ilgi göstersinler. Standın ilk günüde 150'ye yakın kayıt olmuş. Bu rakam son derece bizleri menün etti ve her geçen gün sayı da artacak. Bizim Belekoma Tayfa adında bir taraftar grubumuz vardı. Onlar Bilecikspor'un tüm cefasını çeken ve bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen bir gruptu. ÜNİ 11 taraftar grubu onlara kardeş olarak kurulmuş bir gruptur. Hep birlikte el ele bu takımı eski günlerine döndüreceğiz. 2007-2008 sezonunda profesyonel ligden düşen ve her zaman bir çıkar olarak kullanılan Bileciksporumuzu bir yerlere bu geçlerle bir yere getireceğiz" dedi.

Öte yandan, Bilecikspor'un önde gelen taraftarları Bilecikspor'a bürokrasi ve iş adamlarının yapması gerektiğini, üniversite öğrencilerini yapmasından dolayı gençlere teşekkür ettikleri.

Üni 11 Taraftar Grubu Kuruldu

Üni 11 Taraftar Grubu Kuruldu

Üni 11 Taraftar Grubu Kuruldu

Üni 11 Taraftar Grubu Kuruldu

Üni 11 Taraftar Grubu Kuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim