• BIST 9801.44
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

UNESCO Kentlerinden Ortak İş Birliği

UNESCO Kentlerinden Ortak İş Birliği
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı'yı makamında ziyaret etti.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı'yı makamında ziyaret etti. Görüşmede iki belediye başkanı, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne adını yazdırmış iki ilçenin kültür turizminde ortak hareket edeceğini açıkladı.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'i makamında ağırladı. Oldukça samimi bir havada gerçekleşen CHP'li ve AK Partili iki belediye başkanının ziyaretinde önemli bir iş birliğine imza atıldı. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Bergama ve Selçuk hakkında ikili bir görüşmeden bulunan Bakıcı ve Gönenç, iki kentin kültür turizminde ortak hareket edeceğini bildirdi. Ziyarette konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, iki ilçenin tanıtımı için iş birliğine gideceklerini yineleyerek, "Bergama ve Selçuk İzmir'in göz bebeği ilçelerindendir. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesinden sonra da bu iki ilçe İzmir turizmine ciddi olarak katkı sunacaktır. Bundan sonra iki belediye, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmiş iki kent olarak başta kültür turizmi olmak üzere, bu kentlerin tanıtımı için işbirliğine gitmeyi düşünüyoruz. Dolayısıyla amacımız hem kendi kentlerimize, hem de İzmir'e değer katmaktır. İki belediye arasında oluşacak işbirliğinin örnek bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. İki farklı siyasi partiden iki belediyenin bir araya gelip bu konuda ortak bir çalışma sürdürmesi de birçok ilçeye örnek olacaktır. Bu yüzden sayın Bakıcı'ya yaklaşımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"FAYDALARI DÜŞÜNEREK BU SÜRECİ BAŞLATMIŞ OLDUK"

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da, Bergama ve Selçuk ilçelerinin önemine dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Hem Selçuk, hem Bergama UNESCO Dünya Mirası Listesi içerisinde yer alan İzmir'in iki güzide ilçesidir. Bergama hepimizin bildiği gibi Selçuk'tan önce UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne dahil oldu. Biz de UNESCO sürecinde kendilerinin deneyimlerinden istifade etmiştik. Şu anda da özellikle kültür turizmi açısından işbirliği yapmamızın önemli olduğunu düşünüyoruz. Turizm başta olmak üzere birçok alanda birlikte hareket etmenin her iki ilçemize de getireceği faydaları düşünerek bu süreci başlatmış olduk."

Ziyaretin sonunda iki belediye başkanı birbirine hediyeler takdim etti.

UNESCO Kentlerinden Ortak İş Birliği

UNESCO Kentlerinden Ortak İş Birliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim