• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Ünal Aysal: Kongrede başkanlığa aday değilim!

Ünal Aysal: Kongrede başkanlığa aday değilim!
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, TRT 1'de Stadyum programında önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, 25 Ekim'deki olağanüstü kongrede başkanlığa aday olmayacağını söyledi.
Stadyum programına konuk olan Başkan Aysal, açıklamalarda bulundu. Geçen senede lige 8 puan kaybıyla başladıklarını hatırlatan Aysal, "Bu sezon 5 puanlık kaybımız var. Ben geçen gün Florya'yı ziyaret ettim. Çocuklara bunu hazırlık dönemi olarak kabul edelim ve buradan sezonu başlatalım dedim. Oyuncularımız bu mesajı aldılar ve inşallah daha iyi olacaklar." dedi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sezon başında kadro dışı bırakılan Sabri Sarıoğlu hakkındaki kararın tam anlamıyla Cesare Prandelli'ye ait olduğunu vurguladı. Aysal, şöyle konuştu:

"Sabri benim çok sevdiğim bir oyuncu, kendisi ile de konuştum ancak bunun takdiri teknik direktöre aittir. Sabri'yi kadro dışı bırakan Prandelli tabii ki. Prandelli çok tecrübeli bir teknik adam ve muhakkak ki bir önceki teknik adamın raporlarını almıştır. Sabri, sağ bek ve biz sezona sağ beksiz başladık. Sağ beke de önemli bir yatırım yaptık. Bana kalsa ben başkan olarak öyle bir yatırım yapmak istemezdim ama hocamız bu konuda ısrarcı oldu. Son maçta Yasin oynadı, diğer oyuncular oynamadı ama oynamayan oyuncuların da muhakka bir sorunu vardı, Prandelli deli değil heralde. Sabri için tesislere girmeme gibi bir karar söz konusu değil, hocamız ile de bu konuyu konuştuk ve içim rahatladı." ifadelerini kullandı.

 

MELO'NUN ALDIĞI CEZA

Başkan Aysal, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile oyuncuları Melo'nun sosyal medya üzerinden yaşadığı tartışmaya da açıklık getirdi. Aysal, şöyle konuştu:

"Tedbirsizlik olarak görüyorum, bilinçli olmadığını düşünmek istiyorum. Hiç bir futbolcunun kulüp başkanına böyle laflar söylemesi kabul edilemez. Galatasaray mevzu bahis olduğu zaman TFF en ağır cezayı vermiştir. Bu bizim tarafımızdan normal karşılanan bir davranış olduğu için ayrı bir açıklama yapmayı lüzum görmüyorum.

Bu bir temaşa sanatı tiyatro gibi. Futbol da böyle. Toplumun ve büyük camiaların zevkle seyrettiği, iyi maçlar seyretmek istediği ve bunun için büyük paralar harcağdığı dönemdeyiz. Üçlü çektirmek gibi onları eğlendirecek davranışlar bu tip şovlarda normal. Sabri de üçlü çektiriyordu. Melo üçlü çektirirken iyi, Sabri çektirirken kötü diyemeyiz. Çifte standart yapamayız."

"VOLKAN'I İZLEDİK, EMRE VAR..."Melo'nun hep ön plana çıkarıldığını da belirten Başkan Ünal Aysal, Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel ve kaptanı kendilerinin de eski oyuncusu Emre Belözoğlu'nun da hırçınlığına dikkat çekti. Melo'nun üzerine bilinçli gidildiğini de belirten Başkan Aysal, şunları söyledi:

"Diğer kulüplerde de bu tip oyuncular var. Volkan Demirel'i izledik demin önce. Bizim de eski oyuncumuz Emre Belözoğlu'nun davranışlarını da görüyoruz neler yaptıklarını. Neden Melo. Hep bir oyuncu üzerinden gitmek bana haksızlık olarak görünüyor. Ben disiplinsiz davranışları hoşgören bir oyuncunun bu kadar üzerine gidildiği ve her hareketinin incelenip kasıtlı olarak üzerine gidildiğini görüyorsam, buna karşı tedbirli yaklaşmam gerekir. Tahrik ederseniz bu tip şeyler oluyor. Melo'ya benim verdiğim mesaj şuydu, sakin ol tahriklerden kaçın, kabiliyetinle sahada kalmaya çalış. Melo gerektiği tercübeyi edindi bizim sahalarımızda."

TERİM'E KIRGINLIĞIM VAR AMA NEFRET DÜZEYİNDE DEĞİL

Teknik adam değişikliği, Fatih Terim'in Galatasaray'dan ayrılışı hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Ünal Aysal, "Benim Fatih hocaya (Fatih Terim) bir kırgınlığım var ama nefret düzeyinde değil." diyerek, yaşanan gelişmeleri şöyle anlattı:

"Ayrılma düzeyinde sorduğum soruların cevabını alamadım. Bunu imzalanmış bir kontratla televizyondan seyrettim. Milli takımda mı Galatasaray da mı oynamak istiyorsun dediğimde. TFF başkanını aradım ve görüştüm, sınırlı olarak 4 yıl hocamız oynayacak dedim. Bu sadece 4 maçlık dönem içindir. TFF başkanı da bana biz böyle konuşmamıştık. Ben bu olayı bir kere daha düşüneyim dedi. Telefonu kapattım uçağa atladım güneye indim. Güneye tekneme gittim ve televizyonu açtım, herkesin önünde kravatlar sözleşme imzalanıyordu. Ondan sonra ki dönemde de herhangi bir diyaloğumuz olmadı. Bu diyalogsuzluk da yönetim kararıyla noktalandı. Ben artık kontrat noktasına geldiğinde olayı en son öğrenen ben olduğumu gördüğümde üzüldüm."

"CEO'MUZ FLORYA'YA GİTTİ VE..."

Fatih Terim ile yaşanan telefon olayını da anlatan Başkan Ünal Aysal, "Bizim CEO'muz Florya'ya gitti bir gün evvel. Diyalog kopukluğu var, gel başkanla konuşacağız dedi. Bana gösterilen adres, şu anda vaktim müsait değil. Müsait olduğumda ben ararım ama asistanımla görüşebilir isterse dedi. Benim hocayla her zaman ilişkilerim iyiydi. Onunla ayrılma gibi bir planım hiçbir zaman yoktu. 2 sene başarılı bir şekilde geçirmişiz. 3 seneyi niye geçirmeyelim. Mevsim başladıktan sonra yeni bir hocayı oraya monte etmek biizm için büyük bir riski. Kafası çalışan bir yönetici bu riski almazdı, ben de almadım doğrusu. Fatih hoca bana kimseyi şikayet etmedi. Bana hiç şu yönetici kötü, bu iyi demedi." diye konuştu.

SMS'LER NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Bazı televizyonlarda düzenlenen spor programlarında kendisi hakkında ortaya atılan SMS'lerle ilgili de konuşan Başkan Aysal, "Türkiye'de hiçbir şey gizli kalmıyor. Bu mesajları kimseye göndermedim ve vermedim. Benim telefonum her zaman ortada. Toplantıya girerken dışarı bırakıyorum. Bu mesajları göndermek benim lehime değildi. Bugün bile anlam veremediğim bir olaydı." dedi.

Seçimle ilgili soruları da cevaplayan Başkan Ünal Aysal, yönetiminden ayrılan eski isimlerle ilgili de "Seçime giderken Ali Dürüst'e sen git ekip kur, destek verelim dedim. Bugün de ilişkilerimiz çok iyidir. Başarılı da olacak bir isim." diye konuştu.

BAŞKANLIĞA ADAY DEĞİLİM

Son olarak ise Ünal Aysal, 25 Ekim'de yapılacak olan olağanüstü kongrede başkanlığa aday olmayacağı söyledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim