• BIST 9894.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Umut nöbetini devralan Fatih Portakal: Demokrasinin geldiği yer burası

Umut nöbetini devralan Fatih Portakal: Demokrasinin geldiği yer burası
Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri'de başlatılan umut nöbetine FOX TV Ana haber sunucusu Fatih Portakal ve Haber Koordinatörü Murat...

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri'de başlatılan umut nöbetine FOX TV Ana haber sunucusu Fatih Portakal ve Haber Koordinatörü Murat Keskin devam etti. "Demokrasinin geldiği nokta işte burası. Arkası cezaevi." diyen Portakal, "'Haberlerinden dolayı içeri atılan gazeteciler... Kimi aylardır içeride iddianamesi bile ortada yok. Çekenler ve çektirenler... Neticede çekenler içeride. Çektirenleri de vicdanlarıyla baş başa bırakmak gerekiyor herhalde.'" dedi.

MİT TIR'ları haberlerinden dolayı cezaevinde bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül ve tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için başlatılan umut nöbetini FOX TV Ana haber sunucusu Fatih Portakal ve Haber Koordinatörü Murat Keskin devraldı.

Gazetecilik faaliyetinden dolayı gazetecilerin içeride olmasını eleştiren Portakal, şunları söyledi: "'Çok acı bir şey. Gerçekten 2016'nın Türkiyesin de, dünyasında içeride gazetecilik faaliyetinden dolayı burada insanların içeride olması sadece Erdem Gül ve Can Dündar değil, Mehmet Baransu içerideki olan birçok arkadaşın gazetecilik faaliyetinden dolayı ayıptır, günahtır. Yaşanması gerekiyor ki yaşıyoruz. Bizde Fox haber olarak haber koordinatörümüz Murat Keskin de burada. Doğan Şentürk'te gelecekti toplantısı olduğu için gelemedi. Hep son bulsun diyoruz hep özgürlükler diyoruz ama özgürlükler bir türlü gelmiyor. Her gelen demokrasi diyor, ağzında hep demokrasi, ileri demokrasi, yok dinamik demokrasi ama demokrasinin geldiği nokta işte burası. Arkası cezaevi. Haberlerinden dolayı içeri atılan gazeteciler. Kimi aylardır içeride iddianamesi bile ortada yok. Kimileri 21. gününde. Ne zaman çıkar mı? Çıkmaz mı? Belli değil. Ama ben şöyle özetliyorum bu günleri: Çekenler ve çektirenler. Neticede çekenler içeride. Çektirenleri de vicdanlarıyla baş başa bırakmak gerekiyor herhalde.'"

Murat Keskin ise "'Türkiye tarihinde dönemler değişse de yaşananlar değişmiyor. Dün Sinop Cezaevi vardı, bugün Silivri Cezaevi var. Bence Silivri Cezaevi içinde türkü yakılmasının zamanı geldi. İçeride de bu türküyü güfteyi yazacak çok usta kalemler var. Can'la Erdem'den bunu bekliyorum.'" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim