• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Umut nöbetine devam edildi

Umut nöbetine devam edildi
Tutuklu gazeteciler için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini; CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Kadın Kolları, Herkes...

Tutuklu gazeteciler için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini; CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Kadın Kolları, Herkes İçin Demokrasi Derneği, yapımcı Abdülkadir Turgut, istatistik Nilüfer Erdem ve yönetmen Görkem Turgut tuttu.

Silivri Cezaevi önünde tutuklu gazeteciler için sürdürülen umut nöbetine, Eskişehir'den gelen CHP Tepebaşı İlçe Kadın Kolları Başkanı Gökçe Kurt ve beraberindeki bir grup kadın, Herkes İçin Demokrasi Derneği Kurucu Genel Başkanı Selahattin Balta ve dernek üyeleri, film yapımcısı Abdülkadir Turgut, istatistik uzmanı Nilüfer Erdem ve yönetmen Görkem Turgut devam etti.

Nöbete katılanlar şunları ifade etti.

Gökçe Kurt: "Her zaman yanlarındayız, yanlarında olmaya devam edeceğiz. Burada olmak bizim için onur, gerektiği zaman yine buraya geliriz, yine burada oluruz. Gazetecilik faaliyeti nedeniyle tutuklanan bütün gazetecilerimizin bir an özgürlüğüne kavuşmalarını diliyoruz. "

Selahattin Balta: "Türkiye Basın Özgünlüğü Endeksi'nde 196 ülke arasında 106. Sırada. Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde 102 ülke arasında 80. sırada. Bu ülke özgürlük ve demokrasinin beşiği haline gelerek model olmalı. Endişeyle bakılan ve endişeyle yaşanan bir ülke olmayı hak etmiyor. Ülkemizin geçmişinde ortak ve eşit bir geleceği inşa edebileceğimiz bir miras var. Basın ve ifade özgürlüğü, muhalefet hakları, tercihlerini özgürce yaşayabilme hakkı, temel insan hakları hepimizin gerçekleşmesi için mücadele ettiği, uğruna bedeller ödediği vazgeçilmez haklar. Bu haklar bizim çocuklarımıza en büyük mirasımız olacak. Bu haklardan vazgeçmek, Türkiye'nin kendi geçmişinden vazgeçmesi demek. Biz vazgeçmeyeceğiz. Bu duyarlılıkta olan herkesi bizimle birlikte haklar mücadelesi vermeye çağırıyoruz."

Görkem Turgut: "Belki biz dışarıdayız ama bilincimiz de, yüreğimiz de özgür tutsaklarla."

Nilüfer Erdem ve Abdülkadir Turgut: "Adaletin bir gün herkese lazım olacağı bir hukuk devletinde yaşamak istiyoruz."

Ayrıca Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de, Tepebaşılı kadınlara Silivri Cezaevi önüne gelerek destek verdi.

Umut nöbetine devam edildi

Umut nöbetine devam edildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim