• BIST 9877.82
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Umurbey’in Çehresi Değişiyor

Umurbey’in Çehresi Değişiyor
Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesi, yeni yatırımlarla kalkınma sürecini hızlandırdı.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesi, yeni yatırımlarla kalkınma sürecini hızlandırdı. Markalaşma yolunda ciddi adımlar atarak gelirlerini artıran Umurbey belediyesi, yeni projeleriyle de yaşam kalitesini yükseltiyor.

Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, beldenin daha yaşanabilir hale gelebilmesi için çalışmaları hızlandırdı. Ekonomik ve sosyal anlamda önemli projelere imza attıklarını söyleyen Başkan Sami Yavaş, önümüzdeki dönemde bunların devam edeceğini söyledi. Yapılan düzenleme ve yatırımlarla belediye gelirlerinin artırıldığını söyleyen Yavaş, "Yöremizde modern tarım yapılıyor. Meyvecilikle uğraştığı için büyükşehirler ve yurt dışına ihraç yapılıyor. Özellikle kiraz ve şeftali artık dünyaca tanınıyor. Biz, şirketleşmeye gittik. Buzhanemiz vardı. Yaklaşık 35-40 yıllık bir buzhane. Ama modernize edilmesi gerekiyordu. Biz bunu vadetmiştik ve göreve geldiğimizde ilk 3 ayda bunu yaptık. Makinelerini yeniledik. Milletin de cebine yansıyacak fiyatlarla alım yaparak çiftçimize de bir katkı sağlamış olduk. Hem biz kazanıyoruz, hem çiftçimiz kazanıyor. 2 tane akaryakıt istasyonumuz vardı. Bunların da fiziksel şartlarını iyileştirdik. Özellikle Bursa yolundaki akaryakıt istasyonumuzu dinlenme ve konaklama yeri şeklinde dizayn ediyoruz. Burası ile ilgili bir projemizde yöresel halk pazarı kurmak. Yazın yol boyunca dizilen yöresel ürünlerin satıldığı tezgahları, istasyonun yanında kurulacak yöresel ürünler pazarında bir araya toplamayı hedefliyoruz. Yapımı planlanan köprü, otoban ve hava alanının Umurbey'e çok büyük etkisi olacağını düşünerek buna göre manevralar yapıyoruz" dedi.

Beldenin sosyal yaşamı için de yatırımların sürdüğünü söyleyen Sami Yavaş, "Gençlerimizin spor yapmaları için gerekli alanların yapılmasına öncülük ettik. Kütüphanemizin yenilenmesiyle ilgili projemiz geçti. Sağlık ocağımızın modernizasyonunu yaptık. Deniz Kuvvetlerine ait bir lojman vardı. Burayı da Umurbey'e kazandırdık. Buranın alt katını 112'ye tahsis edeceğiz. Geri kalan bölümü de, özel teşebbüslerin de araya girmesiyle, yaşlılarımız için yaşlı bakım evi şeklinde dizayn edip 70-80 yaşlımızı misafir etmeyi planlıyoruz. Beldemizde süpermarket eksiğimiz vardı. Onu da belediye olarak üstlenip hizmete açtık. Umurbey'de kentsel dönüşüm ve toplu konut şeklinde yeni bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyoruz. Oyun parkları ve gençlik merkezlerini de yapıyoruz. Deniz boyundaki alanlarımızda motel ve aquapark alanlarını hazırladık. Bunların yapılmasıyla ilgili girişimlerimiz olacak. Umurbey'i artık yürüyerek değil koşarak ilerletmeyi istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim