• BIST 9890.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

UMKE'den yaralı kurtarma tatbikatı

UMKE'den yaralı kurtarma tatbikatı
Van Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), uyumlu çalışmanın sağlanması ve olası çığ olaylarına karşı personelin hazır durumda tutulması için Abalı...

Van Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), uyumlu çalışmanın sağlanması ve olası çığ olaylarına karşı personelin hazır durumda tutulması için Abalı Kayak Merkezi'nde tatbikat yaptı. Tatbikat gereği çığ altında kalan 2 yaralının kurtarılması gerçeği aratmadı.

Van'ın Gevaş ilçesinde Abalı Kayak Tesisleri'nde Van UMKE, çığ düşme tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat gereği, dağlık bölgede kaymaya çıkan 6 kişiden oluşan arkadaşlardan iki kişi çığ altında mahsur kaldı. 112 acil sağlık hizmetlerini arayanlar, iki arkadaşlarının çığ altında kaldığını, kendilerine ulaştıklarını ancak hareket edemedikleri bilgisini veriyor ve UMKE ekiplerine haber verilmesiyle tatbikat başladı. İhbar üzerine yola çıkan ekipler, olay bölgesine kısa sürede ulaştı. UMKE ekipleri, Alan belirleme ve güvenlik tedbirlerini aldıktan sonra UMKE ekipleri, çığ bölgesine giderek ekibinin müdahalesi ve yaralının ambulansa sevki ile tatbikat başarıyla tamamlandı.

Ulusal medikal kurtarma ekibi sorumlusu Tuğba Kurşun, düzenli olarak her yıl yapılan tatbikatlardan birisinin de çığ tatbikatı olduğunu, fazla çığ olayı yaşanmamasına rağmen olabilecek olaylara karşı personelin hazır olması amacıyla bu tür tatbikatlar düzenlediklerini söyledi.

UMKE ekipleri olarak uyumlu çalışmalar yaparak ekipleri test ettiklerini ifade eden Kurşun, "Bilgimiz dahilinde meydana gelen afet ve acil durum olaylarında 7/24 UMKE ekiplerini hazır bulundurmaktayız. Buradaki olaya hızlı müdahale edebilme kabiliyetimiz ve yine ekiplerin birbirleri ile uyumlu çalışabilmesi için böyle bir tatbikat planladık. Tatbikat başarıyla sonuçlandı. Tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum." dedi.

UMKE'den yaralı kurtarma tatbikatı

UMKE'den yaralı kurtarma tatbikatı

UMKE'den yaralı kurtarma tatbikatı

UMKE'den yaralı kurtarma tatbikatı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim