• BIST 9916.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

UMKE Gönüllülerine Teşekkür Plaketi Verildi

UMKE Gönüllülerine Teşekkür Plaketi Verildi
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, 21 UMKE gönüllüsüne bugüne dek yapmış oldukları katkılardan ötürü Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan...

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, 21 UMKE gönüllüsüne bugüne dek yapmış oldukları katkılardan ötürü Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan teşekkür belgesi verildi.

Türkiye'de 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremler sonrasında kurumların acil durum ve afet konusunda yeniden yapılandırılması ile Sağlık Bakanlığı'na bağlı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen, Afetlerde Sağlık Organizasyonu Projesi kapsamında, 2004 yılında Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) kuruldu. Başarılı çalışmalarından ötürü ülke genelindeki tüm UMKE gönüllülerine verilmek üzere Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mürsel Durmaz tarafından 21 UMKE gönüllüsüne takdim edildi.

Düzenlenen programa Kocaeli İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mürsel Durmaz, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü 112'den Sorumlu Müdür Yardımcısı Pınar Özkır Sönmez, Kocaeli İl Sağlık Müdür Yardımcısı Muhammet Duran ve UMKE Bölge Koordinatörü Dr. Nurullah Ege katıldı. Programda konuşan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mürsel Durmaz, "Geçmişte yapmış olduğu çalışmalar ve projeler için arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Suriye'de yaşanan iç savaştan ötürü arkadaşlarımız sınıra gitti. Orada görev yaptı, hiçbir tehlikeden kaçınmadı. Bu anlamda bakanlığımız bu arkadaşlara bir teşekkür belgesi ile şükranlarını sunmak istedi. Gönüllü olmak çok önemli bir şey. Arkadaşlar aldıkları eğitim çerçevesinde kendilerine verilen görevleri başarı ile tamamlıyor. Eskiden hep devlet bazı şeylerde geri kalıyor derdik. Şuan vatandaş biraz geride kalıyor. Vatandaşımız 112'yı kullanma konusunda titiz olması gerekiyor. UMKE'nin kuruluş amacı daha çok doğal afetlerdir. Şuan 81 UMKE Gönüllümüz var. Sayının artmasını diliyoruz" dedi.

UMKE Gönüllülerine Teşekkür Plaketi Verildi

UMKE Gönüllülerine Teşekkür Plaketi Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim