• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Uluslararası Yörük Türkmen Etkinlikleri

Uluslararası Yörük Türkmen Etkinlikleri
Bu yıl 12. kez 6-8 Mayıs tarihleri arasında Ayvatlar'da gerçekleştirilecek olan 12. Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen etkinlikleri programı düzenlenen...

Bu yıl 12. kez 6-8 Mayıs tarihleri arasında Ayvatlar'da gerçekleştirilecek olan 12. Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen etkinlikleri programı düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.

Balıkesir Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Sinan Ergüven yaptığı açıklamada "2 binli yılların başlarında Balıkesir'de kişisel gayretlerle başlatılan Yörük Türkmen etkinlikleri, her geçen yıl artan bir şevk ve heyecanla artık uluslararası bir boyuta taşınmıştır. Gönül arzu ederdi ki bu heyecanı, Balıkesir'in bütün ilçelerine yayalım; her ilçe merkezinde görkemli törenler, her köyde etkinlikler düzenleyelim. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu şartlar, şehitlerimize duyduğumuz minnet ve hürmet, millet olarak yaşadığımız acılar; bu yılki etkinliklerimizde daha duyarlı, daha sorumlu olmamızı gerektirmektedir. Bu çerçevede bu yılki etkinliklerimizi Şehitlikte başlatmamız bunun anlam ve önemini vurgulamaktadır. Bu vesile ile vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği ve huzuru, Devletimizin bekası için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmet ve şükranlarımızı sunuyorum. Türk milleti olarak sıkıntılı günler geçirmekteyiz. Ülke olarak birlik ve beraberliğe, devlet olarak sabır ve zamana ihtiyacımız vardır" dedi.

Balıkesir Yörük Türkmen Federasyonu olarak, bu buhranlı günlerin de gelip geçeceğinin inancı ve idraki içinde bulunduklarını ifade eden Başkan Ergüven "Fetret dönemleri gelir geçer. Türk milletinin hayatında, 15-20 yılın pek de önemi bulunmadığını biliyoruz. Nasıl ki 1402'de başlayan Ankara Savaşı vurgunu sonrasında 10 yıl sonra bu devlet toparlandı, Anadolu'da Türk Birliği yeniden sağlandı ve 40 yıl sonra da İstanbul fethedildi. Nasıl ki 1912'deki Balkan bozgununun ardından 1914'te başlayan 1. Dünya Savaşı sonrası 1919'da yine yeniden toparlanarak 1923'te Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurduk. Bu günler de aşılacaktır. Dünkü küresel güçlerin bugünkü işbirlikçilerine ve tetikçilerine karşı Millet olarak sağduyu ve metanetle, birlik ve beraberliğimizi bozmadan dayanırsak, direnirsek tarihteki o muhteşem zaferleri yeniden yaşar ve yaşatabiliriz. İşte bu ruh ve heyecanla Milletimizin bünyesini güçlendirmek, Türk kültürünü yaşamak ve yaşatmak arzusuyla Balıkesir'de Yörük Türkmen etkinlikleri düzenlenmektedir. 12. Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen etkinliklerine desteklerini esirgemeyen başta aziz Balıkesir halkı olmak üzere, Yörük sevdalısı, büyük destekçimiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Edip Uğur'a, Balıkesir Valiliğine ve İlçe Kaymakamlarımıza, Altıeylül Belediye Başkanı Sayın. Zekai Kafaoğlu'na ve Karesi Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz'a, Balıkesir Yörük Türkmen Federasyonu Yönetim Kuruluna, Federasyonlarımıza bağlı Derneklerimizin Başkan ve Üyelerine, ve Siz değerli Basın Mensuplarına şükranlarımızı sunuyoruz. 12. Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen Etkinliklerinin Milletimize, Ülkemize, Devletimize ve şehrimize hayırlı olmasını niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

Uluslararası Yörük Türkmen Etkinlikleri

Uluslararası Yörük Türkmen Etkinlikleri

Uluslararası Yörük Türkmen Etkinlikleri

Uluslararası Yörük Türkmen Etkinlikleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim