• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Uluslararası Su Sporları Şenliği Şampiyonları Buluşturdu

Uluslararası Su Sporları Şenliği Şampiyonları Buluşturdu
Şehitkamil Belediye Başkanlığınca 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde organize edilen 5. Alleben Uluslararası...

Şehitkamil Belediye Başkanlığınca 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde organize edilen 5. Alleben Uluslararası Su Sporları Şenliği, 33 farklı spor kulübünden 278 altın kulacın katılımıyla gerçekleştirildi.

Şehitkamil Belediyesi, bu yıl 5. kez organize ettiği Alleben Uluslararası Su Sporları Şenliğinde Türkiye'nin dört bir yanından ve yavru vatan KKTC'den 278 sporcuya ev sahipliliği yaptı. Önemli mücadelelerin verildiği yarışmalar sonrasında ödül töreni yapıldı. Törende dereceye giren sporculara madalyalarını Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın verdi. Erkekler ve bayanlarda 3 farklı kategoride geçekleştirilen yarışlarda Şehitkamilli yüzücülerin performansı büyük alkışı aldı.

Etkinlikte konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yüzme branşına olan desteklerinin devam edeceğini dile getirdi. Başkan Fadıloğlu, "Şehitkamil Belediyesi olarak Alleben Geleneksel Su Oyunları Şenliğinin 5.'sini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize 13 vilayetten 33 takım katıldı. Aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden katılan kulübümüzle birlikte uluslararası nitelik kazanan bu yarışmamızda 278 sporcumuz yarıştı. Şehitkamil Belediyesi olarak birçok spor dalında etkinlik gösteriyoruz. Özellikle yüzme sporuna daha farklı bir bakışımız var. Şu anda Gaziantep'te 2 yüzme havuzuyla faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Bizim amacımız, özellikle bu tür etkinliklerle bölge vilayetlerinden gelen sporcularımızla bu spor dalına katkı koymak. Yalnızca sporculara değil, bu havuzda sabah saat 06:00'dan gece saat 12:00'e kadar her yaş gurubundan değişik branşlarda eğitimler verilmeye devam etmektedir. Belediye olarak nasıl ki eğitime katkıda bulunuyorsak spora da bu konuda katkı koymaya hep birlikte devam edeceğiz. Ben, bu organizasyonda emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinlikte açıklamada bulunan Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın ise Başkan Rıdvan Fadıloğlu'nun yüzme branşında şehre önemli yatırımlar gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Başkan Erkan Yalçın, "5. Alleben Geleneksel Su Oyunları Şenliğinde emeği geçen ve hiçbir zaman bizi yalnız bırakmayan Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na çok teşekkür ediyorum. Başkanımız, şehrimiz için çok güzel bir havuz, tesis yapmış ve bu imkanları sporcularımıza, vatandaşımıza sunmuş. Başkanımızın, bu tesislerden büyük sporcular çıkaracağına hiç şüphem yok. Bu yarışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Organize sonrasında Fenerbahçe Spor Kulübü Yüzme Branşı Sorunlusu Uğur Oral, yüzme branşına yapmış oldukları büyük katkıdan dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na plaket verdi.

Uluslararası Su Sporları Şenliği Şampiyonları Buluşturdu

Uluslararası Su Sporları Şenliği Şampiyonları Buluşturdu

Uluslararası Su Sporları Şenliği Şampiyonları Buluşturdu

Uluslararası Su Sporları Şenliği Şampiyonları Buluşturdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim