• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Uluslararası liseyi cumhurbaşkanı açacak

Uluslararası liseyi cumhurbaşkanı açacak
Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa'ya kazandırılan Türkiye'nin en modern liselerinden biri olan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi,...

Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa'ya kazandırılan Türkiye'nin en modern liselerinden biri olan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılıyor.

Temeli 2014 yılında atılan ve tek çatı altında inşa edilmiş Türkiye'nin en büyük lisesi olma özelliğine sahip Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi, aynı zamanda Osmangazi Belediyesinin, 20 milyon liralık bütçesi ile ilçe tarihinde inşa etmiş olduğu en büyük bütçeli eğitim yatırımı. Hamitler Mahallesi'nde 25 bin metrekare inşaat alanına sahip okul, toplantı ve konferans salonları, laboratuvarları, yurdu, yemekhanesi, spor sahaları ile adeta bir kampüsü andırıyor. Bu yıl ilk kez öğrenci kaydının yapıldığı lisede, 91'i ülkemizden, 85'i de 47 farklı ülkeden olmak üzere toplam 176 öğrenci eğitim görüyor.

5 kıtadan öğrenci eğitim görecek

Adını, Osmanlının savaş meydanlarında şehit düşmüş ilk ve tek padişahı Sultan Murad Hüdavendigar'dan alan okulla ilgili açıklama yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "İki yıl gibi kısa sürede tamamlayarak eğitime kazandırdığımız okul, Osmangazi Belediyesi'nin eğitime yaptığı en ciddi yatırım. Arsa temininden inşaat ve çevre düzenlemesine, iç tefrişatına kadar her şeyiyle üstlenip yaptığımız okulumuz, gerek mimarisi, gerekse öğrencilere sunduğu imkanlar yönünden çok ciddi bir fark yaratıyor. Fonksiyonel yapısıyla, benzerlerine kıyasla ciddi bir eğitim kurumu ortaya çıktı. Bu okul, aslında bizim felsefemizi kültürümüzü yansıtan işlevi ve ismiyle de Bursa'ya yakışan bir okul oldu. Bildiğiniz gibi Sultan Murad Hüdavendigar Han, Osmanlı'ya Balkan kapılarını açan, Osmanlının adalet, barış ve kardeşlik felsefesini Anadolu'dan Avrupa'ya, dolayısıyla dünyaya yayılmasına öncülük eden, bu uğurda savaş meydanında şehit edilmiş ilk ve tek padişahımız. Onun ismini taşıyan bu okulumuz da, Bursa'dan çıkıp önce Balkanlara, daha sonra tüm dünyaya yayılan Türk kültürü ve geleneğimizin 3 kıtaya değil, 5 kıtaya yansımasını sağlayacak bir okul olacak" dedi.

Eğitim hayatına başlayan okulun bir proje okulu olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bursa ve Türkiye'ye yakışan bir lise inşa ettik. Burada öğrenim görecek yabancı öğrenciler, milli değerlerimize uygun, kültürümüzü yansıtan bir eğitim alacaklar. Bunu da, başta kendi ülkeleri olmak üzere tüm dünyaya aktaracaklar. Fen ve sosyal bilimler ağırlıklı bir program uygulanacak okulumuz, mimarisinden kullanım alanlarına kadar özenle hazırlandı. Burada eğitim görecek çocuklarımızın dünya insanı olmalarını, dünyayı tanımalarını öngörüyoruz" dedi.

Uluslararası liseyi cumhurbaşkanı açacak

Uluslararası liseyi cumhurbaşkanı açacak

Uluslararası liseyi cumhurbaşkanı açacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim